Varme gulvregulatorer

Regulator for det varme gulv: typer

Varmere gulvets systemer er oftest lavet på badeværelset, i køkkenet og i andre rum, hvor det ikke er ønskeligt at lægge et tæppe eller tæppe (læs: "Varm gulv til badeværelset: den rigtige løsning"). Også de vil være overflødige i børnenes værelser, fordi børn kan lide at spille på gulvet, hvilket ofte fører til hypotermi og som følge heraf forkøling.

De mest almindelige er elektriske varme gulve. For den normale drift af det elektriske og infrarøde system er der brug for en regulator på det varme gulv. Hvordan det ser ud, kan du se på billedet.

 • tænd og sluk gulvvarmesystemet;
 • indstilling af timeren (indstilling af en bestemt driftstid eller cyklus);
 • varmekraft kontrol;
 • beskyttelse mod overophedning (hvis temperaturen er steget over den tilladte værdi, slukker termostaten for strømmen, så de elektriske komponenter i systemet ikke brænder ud).

Der er flere typer regulatorer:

 • mekanisk;
 • elektronisk;
 • røre;
 • med software.

Den mekaniske temperaturregulering for et varmt gulv har den laveste pris sammenlignet med andre typer udstyr. Temperaturreguleringen er ikke særlig præcis. Når systemets kraft ændres, skal man fokusere på ens egne følelser.

Mekaniske regulatorer kan kun anvendes i små områder, såsom et badeværelse eller et lille køkken. I store rum er de ubelejlige at bruge, fordi det ikke er muligt at indstille den ønskede temperatur nøjagtigt.

Disse enheder ligner meget mekaniske kontroller, men i modsætning til dem har du et flydende krystal display. På trods af den lille forskel er den elektroniske version mere populær, fordi den giver dig mulighed for at indstille den eksakte opvarmningstemperatur for alle former for gulvvarme, som afspejles på displayet. Hvad angår regulering af varme gulve, er det nok bare at indstille den ønskede temperatur. Den mest komfortable til menneskelig opfattelse af gulvfladens temperatur er 26 grader.

Regulatorer med software

Den programmerbare regulator på det varme gulv har mange flere nyttige funktioner, blandt hvilke:

 • høj præcision kontrol og vedligeholdelse af den indstillede temperatur;
 • Termisk føler til det varme gulv gør det muligt at udarbejde en ugentlig skema for at tænde og slukke gulvvarmesystemet.
 • ugentlig overlapning af programmerede opgaver.

Takket være en bred vifte af funktioner og brugervenlighed er programmerbare controllere de mest almindelige. De anbefales til brug i store områder. Takket være den cykliske drift og høj præcisionstemperaturregulering giver programmerbare controllere mulighed for økonomisk at forbruge elektricitet.

Sensorisk termostat, karakteristisk på video:

Tilpasning af temperaturen på varme gulve ved hjælp af sådanne anordninger er også præget af bekvemmelighed og høj nøjagtighed. Men at styre touch-kontrollerne er enklere. Omkostningerne ved berøringsenheder er højere end konventionelle programmerbare.

Installationen af ​​temperaturregulatorer er ret simpel, så du kan klare dette arbejde selv uden at ty til specialistservice. Det vigtigste er at følge instruktionerne for installation af termostaten på det varme gulv.

Efter at være tændt, skal enheden testes. Generelt er det ikke vanskeligere at installere en termostat end en stikkontakt, og det vil påvirke rummets design på nøjagtig samme måde.

Et varmt gulvsystem er en fantastisk måde at forbedre komforten i et hjem. Men for at opvarmning skal være effektiv, skal du ikke kun installere gulvvarmen korrekt, men også at købe en god temperaturregulator. Dyre modeller, takket være tilgængeligheden af ​​yderligere indstillinger, giver dig mulighed for at spare på den nødvendige el til varmesystemet.

Hvilken termostat vælger man et varmt gulv

Sikkert tænker du ikke engang på, at varmesystemet "varmt gulv" ikke er et simpelt varmeelement under flise, parket eller laminat, men en udførlig og monteret installation. Derudover indeholder den en række foranstaltninger til forberedelse, oprettelse, vedligeholdelse og kontrol af temperaturregimet i rummet. Og for at sikre en effektiv og vigtigst økonomisk drift af varmeenheden er det nødvendigt at styre det korrekt og korrekt. Fabrikanter af sådant udstyr har tænkt gennem denne nuance, skaber en regulator af et varmt gulv. Vi vil tale om det i dag med dig.

Justering og skabelse af optimale forhold

På tidspunktet for installationen af ​​det latente opvarmningsudstyr bliver det nødvendigt at bestemme den nødvendige effekt for at skabe de mest komfortable temperaturforhold i rummet. Men straks at fortælle, hvad dens størrelse vil være yderst vanskelig, da det i vid udstrækning afhænger af rummets størrelse, dets formål og også de klimatiske egenskaber i den. Generelt er bestemmelsen af ​​magt udført på individuel basis.

Umiddelbart ønskede jeg at præcisere, at maksimalværdien af ​​strøm kræves ikke altid, men kun i de indledende faser. Dette kan sammenlignes med bilens bevægelse, for accelerationen kræver øget effekt, hvorefter det kun er nødvendigt for at opretholde hurtigopkaldet. Et internt opvarmningssystem fungerer på samme princip. Så for at realisere den oprindelige opvarmning af gulvfladen, skal systemet arbejde med fuld kapacitet. For at opretholde regimet på et givet niveau vil det kun bruge en lille del af det. Og det er denne driftsform, der udføres gennem temperaturregulatoren på det varme gulv.

Takket være innovative teknologier er der nu et stort antal regulatorer af det varme gulv, men i deres udførelse er de opdelt i tre typer:

Alle disse temperaturregulatorer på det varme gulv har deres fordele og ulemper. Så lad os tale lidt mere om hver af disse typer enheder for at skabe de mest optimale forhold i rummet.

VIDEO: Oversigt over termostater

Disse muligheder er de enkleste. Den moderne model af strygejern har en identisk betjeningsordning, når du bruger drejeknappen, indstiller du strygefunktionen eller temperaturen (alt afhænger af enhedens mærke).

På trods af den ret forældede mekanisme er i dag de fleste interne opvarmningsflader reguleret ved hjælp af sådanne apparater.

En forbedret model af regulatoren til det varme gulv, hvilket gør det muligt at visuelt styre temperaturreguleringen af ​​systemet vist på skærmen på enheden. Sådanne termoregulatorer er meget populære og viser sig som et pålideligt instrument i drift sammen med gulvvarmesystemer.

Denne indstilling ligner den foregående, men i modsætning til den er det muligt at tænde / slukke forvarmen på den indstillede tid. For eksempel om morgenen, ikke at vente på gulvet til at varme op, kan du programmere det for at tænde en halv time før opvågnen, og når du vågner op, bliver overfladen helt opvarmet.

Uanset hvilken variant du foretrækker, får du under alle omstændigheder en termostat, der regulerer strømmen til varmeelementet, så du føler dig komfortabel i rummet.

Processen til regulering af temperaturforholdene

Hele processen med at oprette og opretholde en given temperatur er baseret på signaler, som transmitteres fra termosensoren. Enheden af ​​nogle modeller af regulatorer af varme gulve er betinget af tilslutning af flere varianter af sensoren - ekstern og indbygget, som hver især er ansvarlig for processen med at justere effekten af ​​det skjulte varmesystem.

For at få mere præcise oplysninger om varmeelementets tilstand er temperaturføleren placeret direkte på den opvarmede overflade (under en dekorativ belægning). Så under hældningen af ​​kølevæsken (kabel, termometre, filmvarme gulve, rørledninger osv.) Bliver sensoren hældt halvt med en betonplade. Når man bruger varme måtter eller et filmvarmeelement, hvor der ikke er behov for cementcement, placeres det i en klæbebase. I dette tilfælde anvendes der en korrugering, hvori varmesensoren er placeret sammen med ledningerne. Det korrugerede rør er anbragt i en stunt, der tidligere er lavet i en vægbeklædning og i en cementbase.

Hvorfor er alt så kompliceret, og kan jeg ikke helt fylde sensoren med cementmørtel? Sikkert så vil folk tænke, der endnu ikke har fundet installation af indendørs gulvvarme. Faktisk er en sådan kompleks installation af varmesensoren lavet for at sikre muligheden for dens demontering. Tænk på dig selv, hvis denne enhed pludselig fejler, så bliver det meget problematisk at få det ud af screed. Men med en stunt i væggen er det meget nemmere at fjerne enheden og udskifte den med en ny, hvis det er nødvendigt.

Så tilbage til informationslæserne. Når der tilsluttes en termoregulator, måler sensoren og transmitterer data på tilstanden af ​​temperaturregimet for overfladen, hvori den er placeret. Og regulatoren på det varme gulv, baseret på de indstillede parametre, vil ændre strømmen til opvarmning eller køling af varmesystemet.

Det er nok at købe en regulator af temperaturen på det varme gulv, som er færdigt med et korrugeret rør og selve sensoren. Selvom nogle af de skrupelløse producenter implementerer disse enheder separat, forsøger de at tjene så meget som muligt. Og hvis du står over for denne situation, er det bedre at samle instrumenter fra et andet firma.

Der er en begrænsning vedrørende den tilladte effekt for en termostat. I det tilfælde, hvor det er nødvendigt at styre mere end den kapacitet, der er tilladt for enheden, eller samtidig opvarmning af to eller tre rum, er det muligt at ty til brug af specielle tozonen regulatorer. De kan købes i specialbutikker eller, som i dag mange mennesker gør, bestille online.

VIDEO: Hvilken termostat er bedre - mekanisk eller programmerbar

Forbindelsesdiagrammet er som regel angivet i brugsanvisningen, og det kan også ses på enhedens krop. Vi angiver bare, hvordan du gør det korrekt for at undgå brud eller skødesløs skade.

På apparatets tilfælde er der specielle puder, hvor en bestemt ledning er tilsluttet:

 • # 1 - Tilslutning af fasen fra omstillingsbordet eller 220 V stikkontakten;
 • №2 - forbindelse "09raquo; kabel med strømforsyning;
 • №3 - forbindelse af "09raquo; kabel med gulvvarmesystem;
 • # 4 - Tilslutning af fasen med et varmt gulv;
 • №6 og №7 - tilslutning af temperatursensorer.

Når du forbinder termostaten, skal du ikke glemme at afbryde netspændingen.

Når alle kontakter er sat i puderne, er det tid til at kontrollere enhedens funktion, som du skal gøre følgende:

 1. Kontroller, om kontakten med skoen passer til instruktionerne eller på kredsløbet på sagen.
 2. Indstil termostaten til et minimum.
 3. Tænd for strømmen og skift termostaten til maksimum. Når der påføres en spænding på kontakten, skal der være et klart klik fra ben 3 og 4.

Når temperaturen reduceres ved at skifte relæet, er strømforsyningen afbrudt, hvilket også indikerer korrekt drift af udstyret. Men hvis der ikke er spænding i pind 3 og 4, skal du kontrollere arbejdet i termostaten på det varme gulv med en speciel enhed. De digitale data skal svare til pasdataene, hvis det ikke er tilfældet, skal du kontakte butikken eller producenten for at udskifte det defekte udstyr.

Når du arbejder med en programmerbar termostat, vises fejlmeddelelsen som regel umiddelbart på displayet.

VIDEO: Sådan tilsluttes regulatoren til det varme gulv

Korrekt valgt termoregulator - et løfte af høj kvalitet, effektiv og vigtigere, rentabel med hensyn til energibesparelse, gulvvarmesystemets funktion. Erfarne fagfolk anbefaler ikke at gemme på denne enhed. Og hvilken maskine at give sin præference - personligt personligt. Nogen helt tilfreds med arbejdet i den mekaniske enhed, men en person mere som muligheden for programmering. Her, som de siger, "der er ingen kammerater til smag og farve".

VIDEO: Et par flere ord om tilslutning af udstyr

Phoenix Sirius er bare en bombe. I regimet af potstil spredes til 4 liter pr. Time. SS modtaget med fæstningen.

 • 01/17/2018 »Selvfremstillet enhed Phoenix - Narodny, Dream, Elegant, Mechanic og andre

  Jeg kører anden gang til Phoenix-elegant. Jeg forstår ikke hvorfor en sådan høj temperatur destillation? Fire.

 • 01.01.2018 »Sådan isoleres en væg i en lejlighed indefra

  I PIR-plader er det fornuftigt, hvis du har brug for et privat hus for hurtigt at vedlægge varmeisolering. Lugt ikke, ikke.

 • 01.01.2018 »Den bedste hjemmelavede enhed - hvordan man vælger og fra hvad

  Hej Hvert år forbedres apparaterne, børns sår elimineres, vi anbefaler.

 • 01.01.2018 »Den bedste hjemmelavede enhed - hvordan man vælger og fra hvad

  Nyttig artikel. Hvis du vil vide min mening, vil jeg dele det. Jeg gør også mit hjemmebryggeri.

 • Valg af termostat til gulvvarme

  Som regel købes termostaten til det varme gulv separat, styret af dets funktioner, udseende og valgmuligheder for selve varmesystemet. Termostaten på det varme gulv er designet til at opretholde den valgte temperaturregulering på gulvfladen og i selve rummet. Hovedprincippet for regulatoren på det varme gulv er at slukke for varmesystemet efter temperaturen i rummet eller på gulvfladen når et forudbestemt niveau. Når temperaturen falder i mindst en grad, det vil sige gulvet begynder at køle ned, termostaten tænder igen varmesystemet. Derfor overvåger temperaturen konstant, at denne enhed sparer betydeligt energiforbrug.

  Vedligeholdelse af en konstant temperaturregulering er den vigtigste, men på ingen måde den eneste funktion af termostaten til det varme gulv. Med sin hjælp kan du opvarme rummet op til den indstillede temperatur inden for en vis tid. Det er meget praktisk at gøre det i den kolde årstid, opvarmning af rummet om aftenen, om natten slukke for varmeanlægget, og om morgenen på det aftalte tidspunkt termostaten selv vil opvarme gulvet og luften til den ønskede temperaturstigning og det vil være meget mere komfortabel. For at gøre dette skal du montere den elektriske gulvvarme korrekt.

  Eksisterende sorter af temperaturregulatorer til det varme gulv

  På trods af at der i øjeblikket er et stort udvalg af gulvvarmeregulatorer, kan de alle inddeles i tre hovedgrupper:

  1. Elektronisk-mekaniske termostater gulvvarme (temperaturen reguleres ved hjælp af en roterende valse, på hvilken temperaturskala, deres vigtigste fordele er brugervenligheden og forholdsvis overkommelig pris).
  2. Digitale regulatorer af temperaturen på det varme gulv (afviger fra de elektroniske mekaniske, idet den ønskede temperatur ikke er indstillet ved hjælp af et relæ, men ved hjælp af specielle knapper).
  3. Den mest komplekse og flere funktioner er programmerbare varme gulvregulatorer. Med deres hjælp kan du programmere forskellige temperaturer på forskellige tidspunkter af dagen. For eksempel, skal du slukke for varmeanlægget i løbet af dagen, når ingen er hjemme, og at medtage i den sene eftermiddag, når alle kommer tilbage fra arbejde.

  Termoelementerne på det varme gulv kan udstyres med forskellige temperatursensorer, såsom:

  • simpel temperatursensor;
  • infrarød sensor til måling af gulvets temperatur
  • Indbygget eller udført sensor til måling af indendørs lufttemperatur
  • en dobbeltsensor, der giver mulighed for samtidig at måle både gulvbelægningens temperatur og luftens temperatur i rummet.

  Også skelne indstillede og overhead regulatorer af temperaturen på det varme gulv. Den første er bygget inde i væggen, f.eks. En stikkontakt, og den anden - monteret inde i en specialkasse.

  Sådan tilsluttes regulatoren på det varme gulv korrekt

  Tilslutning af temperaturregulatoren på det varme gulv kræver ikke særlig uddannelse og specielle færdigheder. Dette kan gøres alene, hvis du har et minimum af viden om den elektriske del og overholder en bestemt række handlinger. Først skal du vælge og købe selve enheden. Så skal det være forberedt på tilslutning.

  For det første skal du inspicere enheden for visuelt at udelukke muligheden for brud og skade. Derefter er det ifølge producentens liste nødvendigt at kontrollere tilgængeligheden af ​​alle de komponenter, der er anført i den. Derefter kontrolleres pålideligheden af ​​midlerne til styrkelse af apparatet og den korrekte forbindelse af termoelementet. Først efter dette kan du fortsætte direkte til termostatens tilslutning.

  Tilslutningsdiagrammet til gulvtemperaturregulatoren vises enten i betjeningsvejledningen eller på selve termostatens krop. Efter at have studeret det, er det helt muligt at forbinde enheden selv. Enhver type gulvvarme termostater har særlige puder til forbindelsesledninger, som hver især udfører en specifik funktion:

  • kontakt nr. 1 er til tilslutning af fasen fra stikket eller distributionspanelet;
  • kontakt nr. 2 bruges til at forbinde nulkablet til strømforsyningen;
  • Ved hjælp af kontakt nr. 3 tilsluttes nulkablet, som fører til gulvvarmesystemet;
  • i kontakt nr. 4 forbinder den fase, der fører til varmesystemet;
  • Kontakter nr. 6 og nr. 7 bruges til at forbinde temperaturføleren.

  VIGTIGT. Alt arbejde på tilslutning og justering af termostaten til det varme gulv skal gøres på forhånd ved at slukke for spændingen.

  Det sidste trin er at kontrollere, om enheden fungerer korrekt. For at gøre dette skal du følge følgende aktionsrækkefølge:

  • Kontroller den korrekte forbindelse af alle kabler i overensstemmelse med ordningen, som er i enhedens pas
  • så skal du indstille termostaten til minimumstemperaturen;
  • efter det kan du anvende spænding;
  • Nu kan du tænde omskifteren og dreje temperaturreguleringen til maksimum. Samtidig leveres el til pins nr. 3 og nr. 4 og et klik skal høres.

  Hvis det er nødvendigt at reducere den ønskede temperatur, skal du dreje relæet til den valgte position, og samtidig skal strømforsyningen stoppe, hvilket indikerer, at enheden fungerer korrekt. Hvis der med øget temperatur ikke er spænding i kontakter nr. 3 og nr. 4, er det nødvendigt at kontrollere driften af ​​temperatursensoren på det varme gulv. For at gøre dette kan du ved hjælp af en speciel enhed måle modstanden i ledningerne og sammenligne dem med pasdataene. Hvis parametrene ikke stemmer overens, kan det være nødvendigt at udskifte gulvtemperatursensoren.

  Hvis du har købt en programmerbar sensor, vises en meddelelse om en mulig fejlfunktion på panelet.

  Der er en anden metode til at kontrollere, om termostaten er varm. For at gøre dette kan du forbinde varmesystemet direkte. For at gøre dette, du har brug for uden magt til at forbinde en kontakt nummer 4 til pin nummer 1 og pin nummer 3 til kontakten nummer 2 og en spænding tilføres til netværket, venter på omkring en halv time, så prøv gulvet, hvis det er varmt, så årsagen til fejlen - i regulatoren temperaturen på det varme gulv.

  Sådan vælges termostaten til et varmt gulv

  Nu er der et stort udvalg af regulatorer til det varme gulv. For at købe en kvalitet og pålidelig termostat skal du først og fremmest være opmærksom på fabrikantens mærke. Det er bedre at tage enheden fra en velkendt pålidelig producent, der leverer kvalitetssikring af produkter.

  For eksempel har termostaterne af mærket "devi" en række fordele, de er nemme at bruge, 5 mulige temperaturformer indstilles med en enkelt temperaturreguleringsknap.

  Regulator gulvvarme franske mærke «Legrand» karakteriseret ved et stort antal forskellige muligheder. Med den sikrer maksimal nøjagtighed at opretholde den krævede temperatur i lang tid, er der 4 niveauer af temperatur, alle oplysningerne vises. "Energi" mærke termostat fik sin popularitet på grund af evnen til hurtigt og nemt justere varmesystemet "for sig selv."

  Mange modeller af temperaturregulatorer til det varme gulv kombinerer flere funktioner på én gang, hvorfra du kan vælge den bedste løsning, der passer til dig. En vigtig faktor ved valg af termostat er også selve gulvvarmesystemet. Hvis du bare skal opvarme gulvet til en bestemt temperatur, kan du tage en enklere regulator. Hvis du vil kunne indstille regulatoren på det varme gulv i tide, så temperaturen på gulvet og luften i rummet varmes op til din ankomst fra arbejde, er det bedre at vælge en programmerbar controller.

  En konventionel fjerntemperaturføler er monteret direkte på gulvet. Mere præcis er den infrarøde sensor, som er monteret på væggen. Hvis gulvet er den vigtigste varmekilde i rummet, er det bedre at købe en gulvvarmecontroller med to sensorer, der styrer både temperaturen på gulvet og luften i rummet samtidig.

 • På badeværelset har jeg ikke fliser, men der er malet vægge, hvor jeg lim vinyl tapet på en ikke-vævet basis. De er ikke bange for vand, det er godt.

  Hvor godt det nu var der septiktanke, som folk plejede at leve - det er forfærdeligt at forestille sig! Vi har endelig oprettet et selvstændigt spildevandssystem ved dacha, nu lever vi som mennesker.

  foreslår, at halvdelen simpelthen annoncerer, resten ærligt deler deres meninger om fester. på en eller anden måde så sandsynligvis, om så meget vil det ikke sige

  For cirka ti år siden stoppede de med at levere varmt vand til lejligheden, og de første kedler med høje priser og mærker dukkede op. Gik at købe for dyre vandvarmer.

  Hver vinter, det samme problem - hvordan man forsegler vinduer? Normalt bruger jeg en pasta, skum og klud. Sjov for hele dagen: (Allerede ret træt.

  Da jeg byggede mit landhus, et stelhus, opstod spørgsmålet naturligvis om isolering af gulvet på første sal og problemet blev løst meget enkelt. Han lavede et hårdt gulv.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  22 + = 23