Varme rørledninger

Varmekabel til vandrør

At gøre vandforsyningen til et privat hus eller dacha permanent og uafbrudt er ikke en nem opgave. Det sværeste er at sikre vandforsyning om vinteren. For at sikre, at rørene ikke fryser, kan de lægges under dybden af ​​frysning, men der er stadig svagheder. De første - anomaløst kolde vintre, der periodisk brit alle poster. Det andet er stedet for input til huset. De fryser stadig ofte. Udgangen er at installere et varmekabel til vandforsyningen. I dette tilfælde er kloakken ønskelig, men den kan begraves på lav grund. Og inden for indgang til huset kan du sætte varmeren mere kraftfuld og bedre at isolere.

Typer af varmekabler til vandforsyning

Der er to typer varmekabler - resistive og selvregulerende. I modstanden opvarmes metalets egenskab, når den elektriske strøm passerer. I varmekabler af denne type opvarmes en metalleder. Deres karakteristiske træk er, at de altid giver samme varme. Det er ligegyldigt på gaden + 3 ° C eller -20 ° C de bliver opvarmet det samme - ved fuld kapacitet vil de derfor forbruge samme mængde elektricitet. For at reducere omkostningerne i en relativt varm tid, indstilles systemet temperatursensorer og termostat (samme som brugt til elektrisk gulvvarme).

Strukturen af ​​det resistive kabel

Modstandsdygtige varmeledninger under lægning må ikke overlappe eller være placeret en nær den anden (tæt). I dette tilfælde overophedes de og hurtigt mislykkes. Se dette øjeblik omhyggeligt under installationen.

Det er også værd at nævne, at et resistivt varmekabel til et vandrør (og ikke kun) er single-core og two-wire. Oftere bruges to ledninger, selvom de er dyrere. Forskel i forbindelse: Til enkeltkernesystemer skal begge ender tilsluttes lysnettet, hvilket ikke altid er praktisk. To ledninger har en stik i den ene ende, i den anden er der en fast almindelig elektrisk ledning med et stik, der er forbundet til 220 V-netværket. Hvad skal du vide mere? Modstandsdirektører kan ikke skæres - de virker ikke. Hvis du har købt en bugt med et længere end nødvendigt segment - læg det helt.

Ca. i denne form, varmekabler til vandforsyning

Selvregulerende kabler er en metalpolymermatrix. I dette system udfører ledningerne kun strøm, og polymeren opvarmes, som er placeret mellem de to ledere. Denne polymer har en interessant egenskab - jo højere dens temperatur, jo mindre varme frigives, og omvendt, når det køler, begynder det at frigive mere varme. Disse ændringer forekommer uanset tilstanden i tilgrænsende kabelsektioner. Så det viser sig, at han selv regulerer sin temperatur, fordi han blev kaldt - selvregulerende.

Det selvregulerende kabels struktur

Selvregulerende (selvopvarmende) kabler har faste plusser:

 • de kan krydse og ikke brænde;
 • de kan skæres (der er markering med skærelinjer), men det er nødvendigt at lave en endekobling.

Minus de har en - en høj pris, men levetiden (underlagt reglerne for drift) i størrelsesordenen 10 år. Så disse udgifter er rimelige.

Ved anvendelse af et varmekabel til vandrør af enhver type er det ønskeligt at isolere rørledningen. Ellers vil opvarmning kræve for meget strøm, og dermed en stor udgift, og ikke den kendsgerning, at opvarmning vil klare særlig alvorlige frost.

Varmekabel til vandrør ligger udenfor eller inde i røret. For hver metode er der specielle typer af ledninger - nogle kun til udendørs installation, andre - til internt. Metoden til installation er altid foreskrevet i de tekniske specifikationer.

For at installere et varmeelement inde i et vandrør skal det opfylde flere krav:

 • skallen bør ikke udsende skadelige stoffer;
 • graden af ​​elektrisk beskyttelse må ikke være lavere end IP68
 • forseglet terminalhylster.

For at kunne fylde tråden inde i enden af ​​rørledningen, sæt en tee ind i en af ​​sine grene, gennem trækboksen (kommer komplet), bliver tråden såret.

Eksempel på at installere et varmekabel inde i røret gennem en olietætning

Bemærk, at kobleren - forbindelsen mellem varmekabel og den elektriske - skal være placeret uden for rør og kæde. Det er ikke beregnet til vådt miljø.

Tee til montering af et varmekabel inde i røret kan have forskellige tilbagetrækningsvinkler - ved 180 °, 90 °, 120 °. Med denne metode til installation er tråden slet ikke løst. Det er bare gemt inde.

Typer af tees til montering af et varmekabel inde i et vandrør

For at fastgøre et varmekabel til en vandrør på en ydre overflade af et rør, er det nødvendigt, så det tilslutter tæt, hele området. Før de installeres på metalrør, rengøres de af støv, snavs, rust, svejsespor osv. Der bør ikke være nogen elementer på overfladen, der kan skade lederen. På rent metal er lejligheden lagt fast hver 30 cm (oftere, mindre ofte - nej) med metaliseret tape eller plastikklip.

Hvis den strækker sig langs en eller to tråde, så er de monteret nedenunder - i den koldeste zone, stablet parallelt, i en vis afstand fra hinanden. Når de lægger tre eller flere ledninger, er de placeret så de fleste af dem er i bunden, men afstanden mellem varmekablerne opretholdes (dette er især vigtigt for resistive modifikationer).

Måder at fastgøre varmekablet på røret

Der er en anden metode til installation - en spiral. Ledningen skal lægges omhyggeligt - de kan ikke lide skarpe eller gentagne bøjninger. Der er to måder. Den første er at afvikle koblingen ved gradvist at vikle udløserkablet på røret. Den anden er at klare det med det hængende (nederste billede på billedet), som derefter ruller og fastgøres med en metaliseret tape.

Hvis du opvarmer vandrøret fra plastik, så limes det under første ledning af metalbåndet. Det forbedrer termisk ledningsevne, hvilket øger effektiviteten af ​​opvarmning. En anden nuance ved at installere et varmekabel på vandrøret: te, ventiler og andre lignende enheder kræver mere varme. Ved stabling skal der laves flere sløjfer ved hver montering. Bare pas på den mindste radius af bøjning.

Fittings, vandhaner skal opvarmes bedre

Det er uønsket at anvende mineraluld af enhver oprindelse til isolering af en opvarmet rørledning. Hun er bange for at blive våd - når hun bløder, mister hun sine varmeisoleringsegenskaber. Efter at have frosset i en våd tilstand, efter at temperaturen er hævet, smelter den simpelthen i støv. Fraværet af fugt omkring rørledningen er meget vanskeligt at sikre, så det er bedre ikke at tage denne varmelegeme.

Ikke særlig god isolering, som komprimeres af tyngdekraften. Komprimeret, mister de også varmeisoleringsegenskaber. Hvis rørledningen du har lagt i et specielt konstrueret kloaksystem, kan der ikke trykkes på noget, du kan bruge skumgummi. Men hvis du bare graver et rør, har du brug for en hård termisk isolering. Der er en anden mulighed - for eksempel at sætte på et stift rør - en plastik kloak over en sammenklappelig isolering (for eksempel skummet polyethylen med lukkede celler).

Eksempel på isolering af et vandrør med et varmekabel

Et andet materiale - udvidet polystyren, dannet i form af fragmenter af rør med forskellige diametre. Denne type isolering kaldes ofte en shell. Det har gode varmeisoleringsegenskaber, er ikke bange for vand, tager nogle belastninger (afhænger af tæthed).

Hvad er den nødvendige effekt til varmekablet til vandforsyning

Den nødvendige kapacitet afhænger af den region, hvor du bor, hvorledes rørledningen ligger, på rørets diameter, uanset om den er isoleret eller ej, og selv om du lægger opvarmningen - inde i røret eller oven på det. I princippet har hver producent tabeller, der bestemmer kabelforbruget pr. Rørmåler. Disse tabeller er udarbejdet for hver kapacitet, så der er ingen mening om at sprede nogen af ​​dem.

Erfaringsmæssigt kan det siges, at den gennemsnitlige isolering rør (polystyren skaller af 30 mm i tykkelse) i det centrale Rusland til opvarmning en meter rør inde nok strøm på 10 W / m, og uden det er nødvendigt at tage mindst 17 W / m. Jo mere nord du bor, jo større er strømmen (eller tykkere isoleringen), du har brug for.

Hvis du vil betale for opvarmning af vandrøret minuscule, er det bedre at sætte termostaten. Selvom du skal montere et selvregulerende varmekabel. Generelt er karakteristika som følger: Den starter ved + 3 ° C, slukker ved + 13 ° C.

Hvis vandet leveres fra brønden, vil det aldrig have en temperatur på + 13 ° C i den. Det viser sig, at opvarmning vil fungere hele tiden, selv om forår og sommer. Om sommeren kan kablet naturligvis slukkes, men i foråret og efteråret vil det ikke gøre det på grund af muligheden for en pludselig frost. Med brønde lidt lettere, men ikke meget - om sommeren kan vandet have en temperatur og lige over cut-off tærsklen. Men det er om sommeren og i den varmeste periode. Og alligevel, hvorfor skal du varme op, lad os sige vandet, der går i afløbstanken? Og den, der går til køkkenet eller i bruseren, vil du stadig blive opvarmet af kedler eller vandvarmere.

Under alle omstændigheder viser det sig, at termostaten er nødvendig. På den skal du indstille nedlukningstemperaturen i området + 5 ° C. Omkostningerne ved opvarmning af rørledningen falder til tider. Samtidig øges levetiden for varmekabler betydeligt - de har en vis arbejdstidsposition. Jo mindre de arbejder, jo længere tjener de dig.

Varmekabel til vandforsyning - Tilslutningsdiagram til termostat

Ved installation af et vandvarmesystem med en termostat, er det nødvendigt at installere en temperatursensor. Der er kompleksitet. Det skal sættes på røret, så det ikke påvirkes af temperaturen fra varmelegeme. Det er derfor ikke nødvendigt at isolere det fra røret, men fra kablerne er det nødvendigt.

Termoregulatoren selv er ønskelig at blive installeret indendørs. Den er tilsluttet et elektrisk elektrisk tavlehus via en beskyttelsesanordning og helst en RCD. Strømforbruget af varmekablet er lille, derfor kan maskinens nominelle værdi tages i størrelsesordenen 6A, idet den nominelle værdi af RCD vælger nærmeste større eller lækage, fortrinsvis 30 mA.

Tilslut varmekablet til vandforsyningen til de tilsvarende stik på termostathuset. Hvis der er flere grene, er de lammet. Temperaturføleren er forbundet til de tilstødende kontakter. På hver termoregulator er der en mærkning, hvor det er klart, hvad og hvor det er nødvendigt at forbinde. Hvis der ikke er nogen mærkning - bedre køb en anden: Arbejdskapaciteten i denne prøve er meget tvivlsom.

Varmekablet til varmeledninger opvarmes ved hjælp af en forbigående elektrisk strøm og er hovedkomponenten af ​​systemet, som er designet til at forhindre rørene i eksterne kommunikationssystemer at blive optøet.

Camoreguliruyuschiysya opvarmning (opvarmning) kabel til frostbeskyttelse - gør det muligt at opvarme røret uden for og inden i vandtanken, til varmepumpe station, til opvarmning af rørafsnittet på ind i huset og ventiler osv

Beskyttelse mod frysning af rør af polyethylen (HDPE), metalplast, metal.

Konstantin, der er et spørgsmål! Der er en hovedvej fra PVC-rør omkring 500 meter lange, nuance - (.) Højdeforskellen mellem pumpen og modtageren omkring 90 meter, kan man give råd om hvordan man beskytter mod frysning rør (lukket kappe af isolering), eller snarere indtastning varmekablerne i IPA tee for ikke at siphonilo.? Teens to sider er 40 mm i diameter, den tredje er 25 mm i diameter.

Sådan monteres et varmekabel med egne hænder til opvarmning af rørledningen

Ofte i vandforsyningssystemet kræves reparationer på grund af frysning af rør om vinteren. For at forhindre ulykker anvendes opvarmning gennem et kabel installeret indenfor eller uden for røret. Den ekstra opvarmning tillader ikke at fryse rørledningerne, og varmekablet er let at installere med egne hænder. Nedenstående billede viser, hvordan varmekablet lægges rundt i kloakrøret under isolering.

Varmekabel lagt rundt om røret

Grundlaget for rørledningens varmesystem er et varmeelement placeret inde i isoleringsskallen, der er modstandsdygtig over for ydre påvirkninger. Først og fremmest bør det let modstå temperaturudsving.

Faktisk gøres opvarmning af røret gennem et kabel, der har betydelige forskelle fra ledere, der overfører energi til belastningen. Varmekabelet selv er en belastning. Når spændingen påføres det, frembringer strømmen strømmen, som derefter overføres til røret. I fig. Diagrammet om opvarmning af rørledningen ved kablet udefra er givet.

Ordningen i rørledningens varmesystem med kabel udefra

Systemet indeholder følgende dele:

 • opvarmning - kabler med fastgørelseselementer (i diagrammet er markeret med rødt og placeret langs rørene markeret med blåt);
 • distribution - strømforsyningskabler (marineblå) og informationsoverførsel (grøn), forbindelsesbokse;
 • kontrol - beskyttelsesudstyr, startstyring, termisk kontrol med lufttemperatur og rørfølere.

Varmekablet er forbundet til netværket af signalerne fra temperatursensorerne. Når medietemperaturen stiger (normalt mere end 5 ° C) slukker kablet.

Det er vigtigt at vælge det rigtige sted til måling af rørets temperatur. Sensoren er sædvanligvis anbragt i lige afstand mellem kabelens omdrejninger.

Plusser af kabelopvarmning:

 • nem implementering
 • muligheden for at udstyre enhver rørledning
 • økonomi og sikkerhed med den rigtige præstation.

Det mest almindelige resistive kabel. Det er billigere og lettere at installere. Kablet sælges med en eller to kerner. Opvarmning sker på grund af ohmiske tab i varmekernen. Hvis du installerer varme selv, kan du bruge det med succes. Det bruges til opvarmning af vandrør, kloakerør, gulvvarmesystemer. Diameterne på rørene overstiger ikke 40 mm.

I fig. Nedenfor er en single-core (a) og to-wire (b) resistive kabler. Den første er den billigste og til installation med egne hænder vil gøre det bedste. Ulempen er behovet for at returnere ledningen til spændingskilden til forbindelsen. Et to-ledet kabel kræver en kobling i enden.

Enkeltkernede (a) og toledende (b) resistive kabler

Modstandstråd sælges i en vis længde. Hvis du skærer det i dele, skal du reducere forsyningsspændingen. Ellers vil tråden bare brænde ud fra overophedning.

Ved opvarmningstanker og rør med større diameter anvendes selvregulerende kabler. De består af to ledere. Når spændingen er forbundet med dem, strømmer strømmen fra den ene kerne til den anden gennem et lag elektrisk ledende plast, hvilket fører til dets opvarmning. Størrelsen af ​​plastikmodstand afhænger af omgivelsestemperaturen, som giver betydelige energibesparelser gennem selvregulering. Dens pris er en størrelsesorden højere, og det er bedre at invitere specialister til installation.

Vandforsyning med selvbeskyttelse

Gadevandsledningen på stedet kan nå en længde på flere tiere meter. Hvis om vinteren bliver vandet i is, kan reparationer kun ske i maj, når jorden skrider tilbage.

Dybde rørsystem vælge niveauet af frost i regionen. Indikatoren tager i gennemsnit, og i nogle tilfælde er det ikke nok, for eksempel ved at rense sne fra konkrete veje eller brosten. I sådanne steder, rørlægningen er endnu lavere, ellers vil du nødt til at gøre dem konstant reparation på grund af frost. Input vandrør kan være tæt på jorden eller passere gennem en kold kælder. Pipes er tilrådeligt at vælge fra plast, såsom HDPE. De er billige og kan modstå flere peremerzanie.

For at undgå at reparere rør ofte, er det tilrådeligt at lægge et varmekabel i vanskelige områder sammen med dem. Køb af et dyrt varmesystem retfærdiggør ikke altid sig selv. Et alternativ til det kan være brugen af ​​en almindelig flyer til kommunikation - P-274. Den har en meget stærk isolering, som i årevis ikke kræver udskiftning og reparation, når den anvendes i marken. Tilstedeværelsen af ​​ståltråde i kernerne sammen med kobber skaber yderligere modstand, hvorfor kablet kan bruges til opvarmning. I fig. Nedenfor er et tværsnit af P-274 wire.

Sektion af feltledningen P-274

For sikkerheden for Feltkabel U-274 ikke er forbundet til et netværk af 220 V. Det kræver ca. 1-1,5 spænding V per meter kabel. Hvis vi tager sin længde på 30 m, kræves spænding på 36 V. Strømmen vil derefter nå 8-10 A, og temperaturen når 60 0 C. Denne er tilstrækkelig til at smelte isen i ledningen. Strøm kan være fremstillet af en enkelt blok til transformeren.

Til opvarmning kan du endda bruge den sædvanlige telefontråd TRP (figur nedenfor). Med hjælp kan du også opvarme tilbehør, hvis viklingen sker tættere.

Brug en telefonledning til varmeledninger

Feltkabel vikles på ydersiden ledning i intervaller på ca. 10 cm (fig. Nedenfor). Fordi det er billigt, kan det vikles selv nødstrømsforsyning kabel, som de næste rør reparationer ikke bliver snart, men en ressource på nogen hjemmelavede enheder er som regel små. To varmelegeme kan forbindes samtidigt i tilfælde peremerzaniya røret.

Det er vigtigt at sikre bedre opvarmning af røret i hjørnerne, hvor frysning af vand finder sted i større grad. Her er det nødvendigt at gøre viklingstrinnet oftere.

Aluminiumskotch sår på toppen, hvilket gør det muligt at skabe mere jævnt opvarmning af røret. Aluminiumsfolie giver bedre varmeafledning fra kablet og tillader ikke det at overophedes i varmeapparatets omgivelser.

I områder med koldt klima anbefales det at tage skridtet med at vikle kablet oftere. Som følge heraf øges varmeffektiviteten. Under alle omstændigheder skal spiralens længde være mindst 1,7 gange længden af ​​den opvarmede rørledning. Hvis korrekt installerede varmeledninger kan det fungere under alle vejrforhold, og det behøver ikke repareres i lang tid.

Brug af P-274-feltkablet til opvarmning af vandforsyningssystemet

Når du er færdig reparation vandrør, bør de være varm. På den ene side af varmen fra kablet vil ikke gå ned i jorden, og på den anden - er en radiator kabel og beskyttelse rør fra handlingen af ​​jord.

På potentielt farlige steder i rørledningen installeres 2-3 temperatursensorer. Steder med vedhæftning er beskyttet af varmekrympeslang med tætningsmiddel. Temperaturen kan styres automatisk eller manuelt.

Tilslut strømkablet til varmekablet. På en stor afstand fra skjoldet anvendes en forbindelsesboks. I den kan du installere en transformer.

På armaturet er der monteret flere varmeelementer, da der er behov for varmeforsyning der mere.

Hvis det ikke var muligt at installere et varmekabel under rørlægningen, kan den placeres inde i det eksisterende vandrør. Kabel P-274 er vandtæt. Den dobbelte ledning kan løsnes og et rør kan føres ind i røret og bøje det i midten. Så behøver du ikke at fjerne isolationen for at oprette forbindelse.

Kablet indsættes i vandrøret gennem tee. Du kan bruge filterhuset til at indsætte det. Det er vigtigt at sikre integriteten af ​​input. Til dette formål er en union skruet ind i tee. Ledningen indsættes i den, hvorefter foreningen er fyldt med epoxy lim som "kold svejsning". I fig. Nedenfor er et afsnit af rørledningen med indvendig ledning fra feltkablet.

Installation af varmekabel inden for rørledningssektionen

Der kan ikke være vand i rørledningen. Det blev fastslået eksperimentelt, at ved en strøm på 9 Et kabel opvarmes i fravær af vand til 62 0 C. I en sådan tilstand det kan forblive i lang tid.

Den indvendige installation af varmeapparatet har følgende ulemper:

 • reduktion af en gennemblænding;
 • overgrowth af lederen
 • Komplikationen af ​​vandforsyningssystemet reducerer pålideligheden.

Sammen med manglerne er der også fordele:

 • Mulighed for installation på en driftsrørledning
 • ubetydelige varme tab.

Et fleksibelt varmekabel udføres fortrinsvis på lige dele af røret eller med små bøjninger.

Hvis rørledningen bruges sjældent, for eksempel i et landhus, kan vandet drænes fra det. Så er der ikke behov for at tænde for varmekablet.

Opvarmningsdelen af ​​kablet er nødvendigvis forbundet med den "kolde" ene. Derudover er det nødvendigt at pålideligt beskytte venerne ved den fri ende af varmeapparatet mod fugtindtrængning af varmekrympeslanger. Tilslutningen til strømkablet sker gennem spidserne. Jo mere pålidelig forbindelsen er, jo mindre hyppigt er det, at varmekablet skal repareres.

Sådan tilslutter du det selvvarmerende varmekabel med termineringssættet, kan du lære af videoen nedenfor.

For at forhindre frysning af rørledninger anvendes specielle varmesystemer med varierende kompleksitet. For at spare, kan du installere et varmekabel med egne hænder, for eksempel en telefon - P-274. Varmesystemet kan laves automatisk med et termisk relæ eller med en manuel omskifter.

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Moderne midler til opvarmning af rørledninger

 • Teknisk opvarmning af rørledningen
 • Selvregulerende kabel til varmeledninger og dets funktioner
 • Modstandskabel til varmeledninger og dets funktioner
 • Installation af varmesystem til rør

Teknisk opvarmning af rørledningen

Både indenlandske og industrielle rørledninger er underlagt frysning i vinterperioden, hvilket fører til en masse problemer. Opvarmningsledninger med ekstra tekniske midler er som regel en nødvendighed, når det ikke er muligt at placere kommunikation i jorden under frysepunktet. Det er ikke ualmindeligt at fryse vandrør og kloakering i huse og huse, hvor der er opvarmning. Sagen er, at kældre og nicher, hvor kommunikation passerer, ikke har nogen yderligere opvarmning og er faktisk ude i luften, der kommer i kontakt med kolde vægge eller passager.

Ordningen med varme rør.

Desuden giver selv isoleringsmaterialer ikke nogle gange det ønskede resultat, da isdannelsen i det mindste en lille del af røret fryser væsken inde. Når det kommer til husholdningsapparater, er det farligste at fryse et rør til drikkevand, da det er muligt at opvarme plastrørene, som i øjeblikket installeres i næsten alle huse ved hjælp af varmt vand, og det er en meget besværlig opgave.

For at sikre en konstant strøm af væske og for at forhindre kommunikation fra frysning, er det ikke altid let at isolere, derfor kan kun et specielt varmesystem til rør i de fleste tilfælde fuldstændigt løse problemet.

Varme rør er hovedsageligt dannet på basis af et specielt kabel. Kabelopvarmning i kombination med god termisk isolering muliggør opretholdelse af det nødvendige temperaturregime med minimalt tab. Opvarmning af rørledninger baseret på kablet er velegnet til både indenlandsk og industriel brug. Og hvis det til husholdningsbrug tjener som et middel til at opretholde den nødvendige temperatur for vandforsyningskommunikation, anvendes den til industrielle formål, når væske strømmer i rørene, hvilket danner et fast bundfald ved minus temperaturer.

Kabelopvarmning af rørledninger gør det muligt at opretholde den temperatur, der er nødvendig for tekniske krav.

Opvarmningsrør gøres hovedsagelig ved hjælp af en af ​​to typer kabler: selvregulerende eller resistiv.

Selvregulerende kabel til varmeledninger og dets funktioner

Ordning for kloakisolering.

Et særpræg ved selvregulerende kabler, der anvendes til opvarmning af rørledninger, er tilstedeværelsen af ​​en alternativ resistens i dem. Sådanne varianter af systemer er ret holdbare, da deres modstand ændres som reaktion på stigningen og faldet i omgivelsestemperaturen, hvilket forhindrer overophedning og udbrænding.

Brugen af ​​selvregulerende systemer til opvarmningsrørledninger er meget fordelagtig, fordi varmeoverførslen fra varmeelementet stiger spontant, når medietemperaturen falder og falder som reaktion på stigningen. Der er således ikke behov for at overvåge og regulere driften af ​​systemet. Selvregulerende kabler har to kerner, adskilt af en polymervæg, der fører en strøm.

De fleste selvregulerende systemer anvendes, hvis der kræves opvarmning af rør, der anvendes til at levere vand til lejlighedshuse. Populariteten af ​​selvregulerende kabler til brug i hjemlige forhold er forklaret ved, at du nemt kan montere dem selv. Som regel sælges selvregulerende varmekabler allerede som et færdigt produkt og har en elektrisk stik, som gør det muligt at tilslutte dem direkte til stikkontakten. Ulempen ved sådanne produkter indbefatter den kendsgerning, at de har en relativt lille længde og derfor kan anvendes til problematiske, men relativt små områder. Ved brug af et selvregulerende varmekabel for at opretholde den nødvendige tekniske temperatur på røret, er det også nødvendigt at passe på god varmeisolering, især hvis røret er i fri luft eller i den uopvarmede kælder af huset.

Modstandskabel til varmeledninger og dets funktioner

Modstandskabler har mere strøm, så de bruges ofte til opvarmning af industrielle rørledninger. Sådanne værktøjer er billigere og kan have nogen længde. De er et enkeltkabelkabel i plastisolering. På trods af at sådanne systemer har mere magt, har de også en række væsentlige ulemper og er ekstremt kortvarige. Sagen er, at der er en konstant modstand i de resistive kabler, derfor er de ikke reguleret afhængigt af omgivelsestemperaturen. En kraftig stigning i temperatur fører ofte til overophedning. Derfor er der også behov for specielle varmesensorer for at styre opvarmningen.

Termiske sensorer kan betydeligt forlænge resistivkablet, da de lukker systemet, når temperaturen stiger, hvilket forhindrer overophedningen. Modstandskabel under installation skal jordes, da kortslutninger og lignende fænomener kan gøre systemet ubrugeligt. De fleste modstandssystemer anvendes i tilfælde, hvor der kræves opvarmning af rør i industrielle, ikke-opvarmede rum, og desuden til en underjordisk rørledning over jordens frysepunkt.

Installation af varmesystem til rør

Afhængig af kabelmarkeringen til opvarmning af rørledningen kan fastgørelsen foretages både uden for røret og indeni den. Det er værd at bemærke, at en pakning normalt bruges internt når det drejer sig om et drikkevandsled, i hvilket tilfælde der anvendes specielle kvaliteter, der kan modstå vandtryk. Faktisk er fastgørelsen af ​​kablet indeni ikke altid effektiv, derfor anbefales det at anvende mærkerne af systemer beregnet til montering udefra og som supplement til systemet for at producere højkvalitets varmeisolering.

Hvis længden af ​​varmesystemet er begrænset, er det bedst at montere det fra bunden af ​​røret og fastgøre det med et selvklæbende aluminiumsbånd. Hvis længden af ​​kablet tillader det, er det nødvendigt at spole røret med et varmeelement spiralt. Således opnås det mest optimale resultat. Ved fastgørelse af rørledningens varmeelement skal det huskes, at svingene ikke må røre ved. Derudover kan du ikke lægge kablet på tværs, fordi det ved kontakt vil overophedes og brænde.

Termostaten installeres fra toppen af ​​røret eller mellem omdrejninger, hvis systemet er overlejret på denne måde. Et varmeisolerende lag dannes over det installerede system.

For at generere opvarmning ved hjælp af et kabel, har du brug for følgende materialer og værktøjer:

 1. Varmekabel.
 2. Selvklæbende aluminiums tape.
 3. Jordledning.
 4. Materialer til varmeisolering.

Kvaliteten af ​​termisk isolering spiller en væsentlig rolle for at forhindre frysning af røret. Kablet til opvarmning af rørledningen vil ikke give et kvalitativt resultat i fravær af varmebeskyttelse. Til arbejdet med varmeisolering af rør, der især anvendes til vandforsyning, er det bedst at bruge skum eller mineraluld i kombination med en polyethylenfilm. Korrekt arbejde på isolering og installation af systemet kan permanent løse problemet med glaciering af kommunikation.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 7