Vedligeholdelse af varmekedler

Vedligeholdelse af varmekedler

I øjeblikket bruger en betydelig del af befolkningen individuelle varmesystemer. Desværre tager en meget lille del af brugerne jævnligt regelmæssigt vedligeholdelses- og arbejdskapacitet på deres varmeudstyr. Service af kedler er en tjeneste, der ikke er meget populær i vores land. Derfor er priserne på disse job på ingen måde lave. Som det fremgår af praksis, bliver en lunefuld holdning til denne type arbejde meget ofte årsagen til ulykker, som kan føre til betydelige konsekvenser.

Funktioner af drift af kedler under forholdene i vores land

Ofte er vores kvalitetsstandarder for forsyning af elektricitet og stabilt gastryk betydeligt ringere end dem, som kedlerne fra førende europæiske producenter er designet til. Operationen af ​​brænderne af den importerede kedel er ikke stabil ved et tryk på 6-8 mbar. De producerer ikke den krævede magt overhovedet, og i nogle tilfælde kan de gå helt ud og dermed føre til de mest katastrofale konsekvenser. Spændingsspændene truer også den ustabile drift af det piezoelektriske element, som antænder brænderen. Kontinuerlig drift med øget eller nedsat spænding deaktiverer automatisering. (Se også: Fejl i gasfyrede kedler)

Kølervæskens kvalitet spiller en vigtig rolle. Ved forkalkning i radiatorer, sediment eller indtrængning af normale affald resulterer der i et fald i varmevekslingen af ​​varmesystemet. I dette tilfælde vil radiatorerne på trods af det udstyr, der arbejder med fuld kapacitet, stadig ikke opvarme dit værelse tilstrækkeligt. En anden vigtig faktor er de koldere vintre end i de vestlige lande. Varigheden af ​​varmesæsonen er også længere. Kvalitetsinstallation og rettidig vedligeholdelse af kedlen kan bidrage til at eliminere konsekvenserne af disse problemer.

Design og beregning af kedlen til opvarmning

Indenlandske kedler af udenlandsk produktion mere og mere erobre hjemmemarkedet. Blandt kendte producenter er det muligt at notere sådanne producenter som Baxi, Beretta, De Dietrich, Immergas, Ferrolli, Protherm, Vaillant, Viessmann. Disse virksomheder forsøger at oprette servicecentre i hele distributionen af ​​deres produkter. Ved installation og vedligeholdelse af kedlen kan du også kontakte disse fabrikanters officielle forhandler netværk. Alle ovennævnte varemærker er specielt uddannet af deres forhandlernetværk. Hver arbejdstager, der har modtaget træning, modtager den nødvendige tilladelse, som giver ham ret til at installere og servicere kedler.

Hvert servicecenter skal have alle de nødvendige dokumenter til installation, idriftsættelse og vedligeholdelse af anlægget. (Se også: Typer af varmekedler)

Designværker og beregning af kedlen til opvarmning kan opdeles i følgende faser:

 • Indsamling af nødvendige oplysninger om husets område, dets opvarmning behov;

 • Beregning af kedlen til opvarmning og rummets generelle varmeanlæg;

 • Udvælgelse af kedeludstyr;

 • Beregning af arbejdsomkostningerne

 • Harmonisering af dokumentation i alle nødvendige tilfælde.

  Alt designarbejde skal udføres af organisationen, som efterfølgende vil gennemføre installationen af ​​varmesystemet direkte. Dette garanterer i vid udstrækning høj kvalitet og præcis udførelse af denne type arbejde.

  Kedlen er hovedelementet i varmesystemet. Kedlen kan være enkeltkreds, hvis funktioner er begrænset til rumopvarmning eller to-kredsløb. Den anden mulighed er designet til opvarmning af rummet og opvarmning af ledningsvand.

  Kedelens komponenter er:

 • Materialet, som kroppen er fremstillet af, kan være stål eller støbejern;

 • Afhængigt af typen af ​​kedel kan den forsynes med en brænder, piezo-lighter eller en ovn til faste brændkedler. (Se også: Fordele og ulemper ved hængslede gaskedler)

 • Spiral med kølemiddel;

 • Element, til justering af kedlens drift eller automatisk.

  De mest almindelige er selvfølgelig gaskedler. Dette forklares af konsistensen og uafbrudt forsyning af gas, nem vedligeholdelse og høj effektivitet af dette udstyr. Det skal bemærkes, at installationen af ​​en gaskedel skal koordineres med de relevante tjenester til overvågning af gasudstyr. For en gaskedel er installation af en skorsten obligatorisk.

  Strøm vedligeholdelse og drift af gaskedler

  Til regelmæssig og stabil drift af varmesystemet anbefaler vi regelmæssig vedligeholdelse af varmekedler og varmesystemet som helhed, nemlig:

 • Justering og regulering af sensorens reaktionscyklus, som styrer konstant temperatur i rummet. Dette er nødvendigt for at opretholde et konstant mikroklima i huset og spare brændt gas; (Se også: Klassificeringsegenskaber ved opvarmning af katte til et hus)

 • Med en betydelig køling er det værd at øge trykket i systemet. Dette vil forbedre radiatorernes varmeoverførselskvaliteter;

 • Isolering af rør i rum, som mikroklimaet ikke spiller en særlig rolle, er tilladt i kælderen. Dette er nødvendigt for at reducere varmetab i systemet;

 • Vedligeholdelse af cirkulationspumpen ved at smøre den. Nedstigning af luft fra varmesystemet;

 • Rengøring af alle overflader af systemet fra støv af affald, skala og korrosion.

  Alle ovenstående trin er meget vigtige. Tidlig vedligeholdelse af varmekedler sikrer normal drift af systemet og reducerer omkostningerne ved opvarmning ved at spare gas. (Se også: Kriterier for valg af gasskedel)

  For ejere af kedler er det bedst at indgå en kontrakt for vedligeholdelse af kedlen med et servicevirksomhed, der var involveret i salg og installation af dette udstyr. Dette vil bevare garantibeskyttelsen og vil give yderligere argumenter for kvaliteten af ​​arbejdet i denne virksomhed.

  Vedligeholdelsesplanen for varmesystemer omfatter:

 • kontrollere tilstanden af ​​alle varmeelementer,

 • tjek strømforsyningen for spændingsfald og indstille elektronisk beskyttelse,

 • rengøring af alle elementer i kedlen og skorstenen for at forbedre trækkraften,

 • måling af gas- og vandtryk i varmesystemet

 • kontrol og fejlfinding af vandcirkulationen i systemet,

 • Indstilling af sikker brug af kedlen til emission af skadelige stoffer i det opvarmede rum.

  Opfyldelse af garantiforpligtelser

  Under garantiperioden er levering og installation af de fejlede dele helt gratis. Den mest ustabile i drift af kedler er brændere og automatisering. Sjældent fejler dyserne og elektroderne.

  Vi anbefaler: En komplet inspektion og garantiservice inden starten af ​​varmesæsonen. Når der er en minustemperatur på gaden, kan svigtet af varmeudstyr sætte dig i en meget vanskelig situation.

  Vi anbefaler på det kraftigste ikke at ansøge om installation og vedligeholdelse af varme teknikere til specialister, der ikke har passende tilladelser og egnede kvalifikationer. Du risikerer at miste en garanti på udstyret. Hvis udstyret er installeret dårligt, er det muligt at bryde sammen, hvilket kan føre til de mest beklagelige konsekvenser. Glem ikke, at gassen er et brændbart og eksplosivt råmateriale, som du bruger.

  Service vedligeholdelse af gasvarmekedler

  Når der er et spørgsmål om et valg, forsøger forbrugeren først og fremmest at afhente kvalitet. Dette gælder især for opvarmningskedler, især hvis du tager højde for deres lange og kontinuerlige drift i flere måneder i træk. Vedligeholdelse af kedler vil ikke forbedre deres kvalitet - det leveres af producenten. Men det kan betydeligt forlænge levetiden og undgå økonomiske tab i forbindelse med reparationen.

  Service skal udføres af en specialist

  Kedelens lange drift fører altid til slid på nogle dele og komponenter, så en hurtig vedligeholdelse af varmekedler er også en mulighed for at undgå sammenbrud på den mest uhensigtsmæssige tid.

  Men ofte tænker ejere af kedler hvad og for hvad installatøren udfører, og udfører service. Ufrivilligt krøber spørgsmålet nogle gange ind - er det ikke en bedrageri eller en pumpe ud af penge for helt ubrugelige handlinger? Hver ejer bør vide, hvilke manipulationer der er brug for, og hvilke der ikke er virkelig nødvendige eller endda ubrugelige på en eller anden måde.

  Det faktum, at vedligeholdelse af en gaskedel eller en anden er umulig at udføre alene er en ubestridelig kendsgerning. Det vil ikke kun kræve et specifikt værktøj, men også viden, kvalifikationer og adgang til arbejde. Tolerance som og synes ikke at være et problem - vi overtræder allerede ofte forskellige instruktioner til reparation eller konstruktion. Men tilstedeværelsen af ​​erfaring er nødvendig, for uden det kan du ikke kun betale for rubel, men også af liv eller ejendom. Repræsentanten for servicekontoret har selvfølgelig alt, hvad ejeren ikke har.

  At vælge det rigtige servicecenter i fremtiden vil frigøre dig fra mange problemer

  Inden du indgår en kontrakt om vedligeholdelse af gaskedlen, skal du omhyggeligt læse instruktionerne i denne kedel. Det er der, at det nødvendige vedligeholdelsesarbejde altid er skrevet. Firmaet bør spørge, om de gør sådan arbejde. I dette øjeblik er det først og fremmest nødvendigt at stole på fabrikanten, og først derefter til tjenesten.

  Kun producenten er i stand til at vide, hvad reparationer og vedligeholdelse er nødvendige for hans produkt. Kendskab til instruktionen er det første skridt-undgåelse af bedrageri fra servicekontoret, hvis sådanne mistanker opstår. Det er ikke nødvendigt at skjule: ofte er nogle værker, der ikke er angivet i brugsanvisningen, simpelthen pålagt kunden for at tjene et servicecenter.

  Hver organisation, der udfører service af kedler, leverer sine tjenester. De er normalt standard og adskiller sig ikke meget i regionerne:

  • Vedligeholdelse af brænderen. Dette omfatter rengøring af spændeskiverne, tændelektroder, rensning af luftføler og tilstedeværelsesdetektor, skylning af filtrene eller udskiftning af dem.
  • Vedligeholdelse af forbrændingskammeret. Rengøring af alle dele, som er i kontakt med brænderflammen, udføres.
  • Vedligeholdelse af gaskanaler. Rengøring af alle rør, gennem hvilke gas eller andet brændstof bevæger sig, udføres. Praksis har vist, at denne fase af vedligeholdelse er ekstremt vigtig.
  • Vedligeholdelse af kedelautomatiseringssystemet. Automation er enhedens enhed, som ikke alene er ansvarlig for brændstofforbrug, men også for kedlens sikkerhed som helhed.

  Nødvendighed er en visuel inspektion, som også skal udføres af brugerens juster. Kun på denne måde kan du identificere nogle af de skader, der endnu ikke giver tydelige tegn på eksistens.

  Specifikke vilkår for kapitaltjeneste er også normalt foreskrevet af producenten og optaget i brugsanvisningen. Service vedligeholdelse af gaskedler indebærer en grundig inspektion hver sæson, og vedligeholdelse af dieselkedler på basis af kapital udføres hvert andet år.

  Visuel inspektion af kedeludstyr

  Heldigvis er de dage, hvor fabrikanten ikke overvåger kvaliteten af ​​sine varer særligt, allerede sunket. Nuværende varmekedler er kendetegnet ved øget slidstyrke og holdbarhed. Men det betyder ikke, at tekniske inspektioner kan overses. Sikkerheden hos dem, der bor i huset, er, hvad der bør være den første prioritet. Også, jeg vil ikke være udsat for sådanne øjeblikke, når der er en sammenbrud på den mest ubelejlige tid. For eksempel midt i varmesæsonen.

  Gaskedel service

  Gaskedlen selv af det enkleste design virker perfekt, kun hvis komponenterne arbejder på en koordineret måde. Når udstyret er indstillet og debugged, er resultatet altid perfekt, huset er varmt, og udstyret kræver ikke konstant opmærksomhed fra lejere. Enhver anordning med tid bruger imidlertid ressourcen af ​​styrke og pålidelighed. Derfor er vedligeholdelse af gaskedler med fuld kontrol af enhedernes drift, rengøring, justering etc. nødvendigt.

  Du kan ikke stole på vedligeholdelse af gasudstyr, ikke til en specialist. Den første og vigtigste årsag er opretholdelsen af ​​garantien for kedeludstyret. Fabrikanten accepterer kun at overholde garantibestemmelserne, hvis installationen og vedligeholdelsen af ​​kedeludstyret udføres af et af servicecentrene med den relevante licens og tilladelse til installation og drift.

  Den største fordel ved servicekontrakten i et licenseret servicecenter er en garanti for kvaliteten af ​​det udførte arbejde og en reduktion af driftsomkostningerne i kedeloperationsperioden. Tjenestemændene uddannes af producenterne og leveres med alle nødvendige diagnose- og reparationsudstyr. Det betyder, at servicearbejderes besøg ikke bliver forsinket, og kedlen vil altid være i god stand.

  Fordeling i gaskedlen kan skyldes et ægteskab, der ikke blev registreret under standardprøveproceduren på arbejdspladsen eller på grund af ukorrekt drift, mangel på korrekt vedligeholdelse, når de akkumulerede problemer medfører fejl. Garanti og eftergarantiservice beskytter mod begge problemer, og huset i mange år er forsynet med højkvalitetsopvarmning.

  For at forstå, hvad der er nøjagtigt at rengøre, kontrollere og justere i kedlen, med hvilke mellemrum er det nok at se på vejledningen og den tekniske dokumentation, der skal tilsluttes kedlen, når den køber den. Disse dokumenter angiver den komplette liste over noder og elementer, der er involveret i udstyret, vedligeholdelseskravene og hyppigheden for at kontrollere statusen, udføre tjenesten og opdatere indstillingerne efter behov.

  Værkerne er opdelt i tre grupper:

  1. Regelmæssigt arbejde, der udføres inden begyndelsen af ​​varmesæsonen og efter det, forbereder kedlen til sommeren passivitet.
  2. Kapital vedligeholdelse. Arbejdet, der blev gennemført hvert par år, har til formål at servicere elementerne med et iboende lang levetid (spyling af varmeveksleren, udskiftning af kasser og ventiler, ventilatorer osv.).
  3. Reparation i tilfælde af brud. Arbejdsplanen og det obligatoriske arbejde i tilfælde af uregelmæssig situation, sammenbrud eller konsekvenser af eksterne faktorer.

  Sæsonbestemte regulativer

  Før starten af ​​varmesæsonen skal kedlen bringes i korrekt stand, og sikkerhedsfølerne skal kontrolleres. Først efter dette er kedlen tændt for drift.

  Hvis fabrikanten kun må udføre rutinemæssig vedligeholdelse kun en gang om året inden start, udover idrifttagning, rengøres hovedelementerne i kedlen, bortset fra rengøring af varmeveksleren og fuldstændig genmontering af styreenhederne. Hvis vedligeholdelse (vedligeholdelse) udføres efter sæsonen, gives rengøring på dette stadium.

  Obligatorisk arbejdsliste:

  • Generel inspektion, fjernelse af snavs fra indre og ydre overflader.
  • Rengøring af filtre (luft, gas, ru rensning til vand).
  • Rengøring og kontrol af brænderen.
  • Rengøring af brændeovnens brandafsnit.
  • Kontroller tætningen af ​​de interne gaskanaler.
  • Kontrol af tændelektroderne (piezoelement og brænder).
  • Test og diagnostik af den elektroniske styreenhed.
  • Test og diagnostik af sensorer og automatik ansvarlig for sikkerheden.
  • Justering af kedlerens parametre, indstilling af forbrændingen. Processen ledsages af en analyse af affaldsgasser. Mesterens sammensætning og koncentration dømmer kedlens nøjagtighed.
  • Kontroller status for afspærringsventilen.
  • Kontrol af forsyningsledningen fra hoved til gasudstyr.
  • Kontroller og juster trykket i ekspansionsbeholderen.

  Ud over rutinemæssig vedligeholdelse udføres hver sæson, under større reparationer af gaskedlen, udskiftning af elementer med begrænset garantiperiode, udføres rengøring af varmevekslerens indre overflade, kirtlen og ventilbannerne. Hovedopgaven er at erstatte de elementer, der ikke falder under vedligeholdelsen under rutinemæssig vedligeholdelse, men har stadig levetid.

  I en nødsituation, hvor fejlen opstod under drift, er det meget vigtigt at reagere så hurtigt som muligt på problemet og returnere kedlen til arbejdstilstand. Opdelinger, hvis de opstår, f.eks. Kun i opvarmningssæsonen, hvis kedlen kører i lang tid ved maksimal kapacitet i den koldeste periode af året. På nuværende tidspunkt er det ekstremt svært at finde en specialist til hurtige reparationer, men med en kontrakt for service er alt det, der er nødvendigt, at efterlade en anmodning om reparationsteamet til at komme med kort varsel for at løse problemet. Da servicecenteret registrerer kedler, kommer en specialist med et sæt af nødvendige værktøjer og reservedele til en bestemt model af en gaskedel allerede til kunden.

  Obligatorisk rutinemæssig vedligeholdelse udføres før varmesæsonen for at kontrollere kedlens funktion og dets elementer, om nødvendigt rengøre og justere. Håndbogen til mange importerede kedler angiver også proceduren for at bevare udstyr i lavsæsonen for at eliminere risikoen for korrosion af materialer for at spare ressourcen af ​​nøglekomponenter.

  Vilkår for kapitaltilbageholdelse fastsættes af producenten og separat for hver modellinie. Ofte skylles varmeveksleren hvert fjerde til femte driftsår. Det servicecenter, hvor servicekontrakten er underskrevet, kan dog ændre vilkårene, for eksempel baseret på de faktiske egenskaber ved det anvendte kølevæske eller gas.

  For kedelproducenten er det dyrt i hver region i landet at åbne et servicecenter. I stedet er eksisterende vedligeholdelsesfirmaer autoriseret til at udføre det nødvendige arbejde med udstyr installeret inden for servicecenterets område. Licensering kræver et certifikat for et vist arbejde, fuld adgang til teknisk dokumentation for virksomhedens produkter, evnen til at modtage nye komponenter i kedler til garantiudskiftning.

  Faktisk bestemmer de lødte oplysninger valget af servicecenteret, hvor det er nødvendigt at indgå en kontrakt for vedligeholdelse af gaskedlen:

  • Det skal være placeret i samme region eller by, hvor huset med kedlen er installeret, for at reducere responstid for servicemedarbejdere.
  • Centret skal nødvendigvis have certificering af kedelproducenten.
  • Tilstedeværelsen af ​​en aftale, hvor parternes forpligtelser og rettigheder er tydeligt stavet ud med angivelse af alt det nødvendige arbejde udført af servicecentret med hensyn til en bestemt kedelmodel.

  Listen over certificerede servicecentre er tilgængelig på fabrikantens hjemmeside, og enhver besøgende kan gøre sig bekendt med det. Det er den bedste mulighed for at kontrollere de relevante tilladelser og certifikater fra et lokalt servicecenter.

  Varmeveksler FØR OG AFTER skylning og vedligeholdelse

  Servicecentre leverer normalt følgende muligheder for samarbejde:

  • One-time check-out for kedel inspektion og reparation, diagnostik.
  • Engangs vedligeholdelse af udstyr under den første opstart eller før starten af ​​varmesæsonen.
  • Årlig vedligeholdelse, som omfatter forberedelse til varmesæsonen, valgfri planlagt besøg til inspektion og diagnose samt forudbetalt afgang i tilfælde af brud.

  Omkostningerne ved hver type arbejde omfatter betaling til medarbejderen, gebyr til servicecenteret samt overhead. Hvis de to første aspekter er omtrent ens i regioner og afhænger af kedlemodellen, dens kapacitet og fabrikanter, varierer overhead ofte betydeligt. Det afhænger af afstanden mellem servicecenteret og kunden, arbejdsvilkårene, antallet af specialister i centret og mange andre faktorer, der indfører en stor opdeling mellem prismærkerne hos forskellige servicevirksomheder.

  Tabellen viser de gennemsnitlige priser for forskellige typer arbejde afhængigt af gasvarmekedlets kapacitet.

  Basalt set tager tabellen hensyn til vedligeholdelse af importerede gasfyrede varmekedler af servicecentre med tilgængelighed af et tilsvarende certifikat fra fabrikanter. Indenlandske kedler, både ved køb og vedligeholdelse, er billigere at reservedele lettere at finde og erstatte. Men deres vigtigste funktion er enkelhed og uhøjtidelighed, så det er ikke nødvendigt at vente på komfortabel opvarmning eller omfattende funktionalitet fra dem, ligesom den problemfri service.

  Kopiering af materialematerialer er tilladt, forudsat at en aktiv indekseret backlink er indsat.


  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 17 = 21