Vindue Glas

Vindue Glas

Ethvert værelse kræver farvefyldning. Denne funktion i hjem udfører næsten tæpper, tapet, lamper, malerier. Men de klareste og afgørende accenter i rummets farve ensemble kan gøre vindue glasmosaik. I dem kan du koncentrere mange farver og deres nuancer, der er nødvendige for at sprede selv det mest betydelige interiør. Solens stråler brydes gennem et farvet glasvindue og gør det brændt med saftige lyse farver, hvilket gør det til enhver tid en ny, unik.

Vindue farvet glas var en ornament af interiøret selv i fjerne tidspunkter. De blev installeret i templer, katedraler, luksuriøse paladser og slotte. Glasmosaikker sammen med deres skønhed har unikke egenskaber: lokalerne er fyldt med et storslået lysstykke takket være dem. De er en eliteindretning, som altid har været betragtet som et symbol på adel, rigdom og respektabilitet. De indsættes ikke kun i vinduer i køkkenet, men også i døren, og selv i buer i lejligheden.

Vindue farvet glas anses for at være den bedste mulighed for ruder vinduer åbninger, fordi takket være dem solens stråler, brydes på glaset af forskellige farver, skabe en særlig følelsesmæssig atmosfære i ethvert rum.

 • De er gratis lade sollys ind i rummet, samtidig med at det på en forsvarlig måde skjuler sig fra fremmede synspunkter, hvad der sker indeni.
 • Derudover vil vinduesfarvede glasvinduer tillade det skjul det grimme landskab uden for dit vindue. dvs. takket være farvede ruder kan du vælge dit syn uden for vinduet, som altid vil glæde dig over sin skønhed og fylde rummet med magisk lys. Med udseendet af sådanne vinduer i dit indre, kan du opgive gardiner og gardiner, som er en støvopsamler. Disse tegninger brænder ikke ud.

Teknik Tiffany er en af ​​de mest populære for farvede glas. Udstillet i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, takket være Louis Tiffany, som foreslog en ny metode til fastgørelse af farvet glas til hinanden. Et træk ved denne metode er opnåelsen af ​​praktisk taget uigennemtrængelige grænser af lakeret glaselement fastgørelse, hvilket skaber virkningen af ​​sammensætningens integritet. Først tegnes en skitse, til hvilke farver der vælges. Derefter skærer skibsføreren hvert element fra de flerfarvede briller og dækker det omhyggeligt. Efter fremstillingen af ​​alle de enkelte elementer er de lagt i en mosaik og om nødvendigt tilpasset hinanden i størrelse.

I det farvede glas er nøjagtigheden og de korrekte dimensioner af hvert element meget vigtig, ellers vil figuren blive forvrænget. Tilstedeværelsen af ​​den mindste fejl i elementet gør det nødvendigt at skære det igen - det er den høje pris for Tiffany's teknik.

Efter montering pakkes alle elementerne pænt med blybånd fra enderne og tilberedes dem til spidsen, indsamles igen i sammensætningen. En spids af farvede glaselementer fremstilles under høj temperatur ved en særlig gasbrænder. Elementerne fastgøres sammen som følge af smelten af ​​blybåndet. Det sværeste i denne teknik er at modstå det korrekte smeltepunkt, ellers kan elementerne knække.

Et vigtigt kriterium for at vælge et mønster for farvede glaspræparater er udnævnelsen af ​​værelser, for hvilke der er skabt et farvet glasvindue.

 • Hvis du vil dekorere et glasmosaik med en vis abstraktion, så er det bedre at udføre det Det samme farveskema som værelset. Men det er ønskeligt at vedhæfte det billede, der er skabt i glasmosaikets sammensætning - i det generelle design af rummet vil det se meget bedre ud.
 • Det er vigtigt, at tegningerne ikke overbelaster glasset og samtidig ikke giver meget ledig plads på den.
 • Hvis du vil lille tegning, det er bedre at placere det i midten af ​​glasset med yderligere elementer af mønsteret i hjørnerne og resten af ​​stedet for at gøre en monokrom.
 • Det mest populære billede af vinduet glasmosaik er abstraktion. Abstrakte glasmalerier er passende i næsten alle værelser, forudsat at der er valgt en korrekt udvalgt farveskema til det overordnede interiør.
 • På andenpladsen er der tal i formularen ornamenter (antikke, klassiske).
 • Til stuer Vælg ofte en række tegninger med bymotiver, blomstervarianter (ponyer, clematis, hvide blomster osv.), billeder af fugle, insekter og dyr og andre variationer.
 • Favoritblomster af kunder - roser. De giver rummet et element af chik og nåde.
 • I stuen vælges billederne mest i lyse farver. de gør situationen lys og varm.
 • I børnehaven Det vil være interessant at se på farvede ruder på et eventyrtema, ofte vælge billeder af natur, dyr, fugle, forskellige planter, insekter (f.eks. Sommerfugle).
 • Sammensætninger med grøntsager, frugter, bær, landskaber og mosaik er passende i køkkenet. Det er ikke sjældent her er der planter og blomstervariationer (valmuer, kamilleer osv.)

Farvet glas i termoruder til plastikvinduer.

Ud over de operationelle og strukturelle egenskaber for de termoruderede vinduer, er den æstetiske funktion også pålagt - vinduet skal være i harmoni med hele rummet og skabe en fælles stil og farve enhed i det indre.

I dag bruger glasenheder forskellige typer glas: poleret farveløst, tonet spejl, mønstret, farvet glas og mere. Til plastikvinduer anvendes briller med et overhead glasmosaik. Dette glas kan være udenfor, indenfor og i midten. De kan være små, store, buede og rektangulære, og dette påvirker ikke styrken af ​​de termoruder.

Omkostningerne ved sådanne produkter flere gange lavere end klassisk, og ifølge deres eksterne data adskiller de sig lidt fra dem: de tillader at simulere stilarterne af traditionelle produkter. Det klassiske glasmosaik er forseglet i midten af ​​det termoruderede vindue, men sådanne termoruder er lavet i små størrelser og adskiller sig ikke i styrke. Farvet glas vil altid tiltrække opmærksomhed og fungere som farvefilter. Hvert produkt fremstilles for hånd, hvilket gør det unikt og uopretteligt. Hvis det ønskes, kan det ske i henhold til dine egne skitser. Bestilling af farvet glas kan ikke nøjagtigt gættes, da de lyder i dit indre, men under alle omstændigheder vil de lave en levende notat i ethvert rum.

Videoindsamling af farvede glasmalerier:

Farvede ruder i et privat hus - typer, klassificering, fremstillingsprincip

Åbn vinduet! > teknologi > Farvede ruder i et privat hus - typer, klassificering, fremstillingsprincip

Glasmalerier i et privat hus

Hej alle sammen! I lang tid drømte jeg om at lave et smukt familiefoto og udskrive det i stort format for at hænge på væggen. Endelig kom mine hænder.

Til indramning ønskede jeg en udskåret træramme.

En ven rådede om et værksted i de gamle distrikter. Workshoppen, jeg vil fortælle dig, er selv et kunstværk. Det eneste, der fanger dit øje er de ubeskrivelige vinduer.

I et så smukt blik farvede glas. I almindelighed anbefaler alle, der har små smalle vinduesåbninger, glasmalerier i et privat hus til at installere. Om dem og læs videre.

Vindue farvet glas er en af ​​de mest berømte og gamle typer af vinduesindretning. Muligheden for farvet glas til at ændre og omdanne rummet tiltrukket middelalderlige arkitekter - glasmosaikker blev installeret i gotiske katedraler i hele Europa.

Langt størstedelen af ​​indbyggerne i storbyen, er klar over fordelene ved at bo i en privat ejendom, mere og mere tilbøjelig til at flygte fra kløerne på de travle og overfyldte gader i byen, en eller anden måde begrænse frihedselskende natur.

De stræber efter at bosætte sig i et hus uden for vinduerne, hvor en endeløs række biler vil blive erstattet af glædelig fugle, der synger og duftende greens.

Men på trods af de fremherskende forhåbninger om at leve i skødet af naturen, at flertallet af borgerne ikke opgive håbet om, at deres hjem ikke kun vil blive ejer af stolthed, men også en slags genstand for beundring af andre.

Én måde at opnå dette mål er udformningen af ​​huset med blyindfattede ruder, som er blandt de mange muligheder for at dekorere rummet udmærker sig ved en særdeles lys og oprindelige udseende.

Værelset, hvor glasmosaikerne er installeret, erhverver en særlig charme på grund af den særlige belysning og afspilning af solstrålerne.

På grund af dette, er der en meget dynamisk brug af modedesignere og arkitekter i færd med blyindfattede ruder, der giver dig mulighed for at indsende dekorirumy objekt kun blandt bygninger af lignende design.

Brugen af ​​blyindfattede ruder understrege ikke kun den interne originalitet af huset, men også en række udadtil bemærkelsesværdig facade af en almindelig konstruktion.

Udvikling af innovative teknologier kunne ikke lade være med at reflektere over de grundlæggende teknologiske principper for produktion af farvet glas kompositioner, og i dag, takket være trendy metoder til fremstilling af farvet glas, kan du realisere dine mest dristige ideer og skitser.

Blandt vitazhnyh sammensætninger i arrangement af indre er anvendt og lys ind i farvede og muliggøre justering af belysning i overensstemmelse med kundens ønsker.

Hvad er vinduet glasmosaik?

Hvad er vinduet glasmosaik?

I dag oplever Windows til Windows en ny udviklingsrunde.

Med udviklingen af ​​teknologi blev det muligt at udføre komplekse tegninger på en relativt kort tid, farvede ruder blev overkommelige.

Nu indstilles glasmalerier meget ofte og af en anden grund. Store og omfangsrige gardiner samler støv og har mange fejl.

Et alternativ er de mosaikvinduer, beskytter lokalerne fra nysgerrige synspunkter, på grund af den teksturerede glas og på samme tid, lade lyset lyser rummet en regnbue af farver og refleksioner.

Om aftenen tiltrækkes forbipasserende til huset, hvis vinduer er nedsænket i eventyrverdien af ​​middelalderlige slotte. Den mest spektakulære er de farvede ruder i Tiffany's teknik.

Sollys, passerer gennem forskellige i farven og tekstur af glasset, falder på gulvet og spiller væggene med magiske billeder. Selv en lille glasmosaik sammensætning giver interiøret en positiv bemærkning og giver et godt humør. Om aftenen, fra huset, hvis vinduer er dekoreret med farvede ruder, lugter det af komfort og velvære.

Dobbeltruder er en sandwich med 2 (et-kammer), 3-x (to-kammer). Vinduet farvet glas er installeret i termoruder med dobbeltglas, placeret på midten af ​​det midterste glas, hvilket sikrer fuldstændig tæthed

Brug af kammeret tætningsmiddel gør utilgængelige for fugt og vozduha.Poetomu farvede monteret gennemsnitlig glas dobbelt kammer glas er beskyttet mod et stort antal eksterne påvirkninger, de vigtigste fugt, støv og vores hænder.

Brugen af ​​farvede glas kunst vinduer, letter sådanne opgaver som design af gardiner sådanne fjerntliggende steder som "anden lys" på en trappe, karnapper, der forekommer i stort set alle private hjem.

Det giver dig mulighed for at skjule fra nysgerrige øjne, hvad der sker inden i rummet, mens det korrekte udvalg af farvepalet af det anvendte glas praktisk talt ikke forstyrrer indbruddet af sollys indeni.

Glasfiber tiffany installeret i glasset i vinduerne - et glimrende alternativ til krokodiner og gardiner (kun ikke kræver vask og opsamling af støv). Takket være denne metode til installation af farvede ruder kan du skabe enhver form for visning uden for vinduet - det være sig alpine enge eller en bjergstrøm, for at realisere nogen af ​​dine planer.

Farvede ruder

Moderne design er på udviklingstrinnet, når det er ved at udvikle et designprojekt, er det nødvendigt at tage højde for funktionerne i farvefyldningen af ​​rummet.

Udformningen af ​​vinduer, ifølge eksperter, er et enormt felt for fantasi, som ikke kan gå ubemærket.

Farvede ruder - et designelement, der giver et unikt udtryk til det indrettede rum.

Det er farvede ruder, der er elementet, der kan bringe harmoniske noter ind i udsmykningen af ​​rummet og placere de nødvendige accenter i farveopløsningen.

I de fleste tilfælde bruges de farvede ruder til dekorative udsmykninger af rummet, men vinduet i farvet glas er et element af indretning, der bærer en funktionel belastning.

Selv i oldtiden bemærkede folk de oprindelige virkninger, der opstod i processen med at overfylde farvet glas i solens stråler.

Unik, tidligere uset spil af lys og skygge af de gamle mestre bedt om at oprette en dekorativ mosaik af bittesmå farvede glas, som efterfølgende førte til fremkomsten af ​​et fuldgyldigt kunsten at lave blyindfattede ruder, der er almindeligt anvendt til udsmykning af de storslåede paladser, kirker og katedraler.

De farvede vinduer blev dog brugt ikke kun til dekoration af vinduer. Flerfarvet mosaik af glas, der viser en række bibelske historier, indsat i træ- og stendøråbninger og forvandlet det indre af lokalerne på grund af det konstante lysstykke.

Når vi beslutter at erstatte gamle vinduer med nye plastikere, er vi klar til at bruge en vis mængde penge for at opfylde vores forbrugers krav til vinduet:

beskyttelse mod støj, kulde, støv, enkelhed og brugervenlighed. Og hvis du beslutter dig for et sådant køb, så tilføj lidt mere, og du vil have en regnbue i dit hus.

Kunstnerisk glasmosaik er ikke nødvendigvis en tegning i hele vinduet.

Det kan være et munter fragment på vinduet i dit barns værelse, et element af kunstnerisk farvet glas på køkkenvinduet, der kombineres med et fragment af billedet på køkkenmøblerne.

Et vindue i soveværelset kan dekoreres med blomster til dig, som vil vække de mest behagelige minder i dit liv.

Teknologien til fremstilling af vinduer med glasmosaik er sådan, at det farvede glas er installeret inde i glasenheden og bliver uskadeligt for støv, snavs og regn. Farvet glas kræver ikke yderligere pleje.

For vinduer i din lejlighed eller landhus, vil du være i stand til at vælge både typiske små farvede glaselementer og historie farvede ruder, designet af individuelle ordre. Udgifterne til glasmosaik beregnes individuelt afhængigt af vinduernes størrelse og kompleksiteten af ​​billedet.

Udsmykning med et børnelokale

Dekorer vinduet i dit barns rum vil også hjælpe kunstneriske glasmosaik. Til dato er det ved hjælp af nye teknologier i Windows-verden blevet muligt at overføre dit barns interesser og interesser til vinduet ved hjælp af kunstnerisk glasmosaik.

Billeder kan være helt forskellige: biler, tog, prinsesser, tegneseriefigurer - det hele afhænger af dit barns fantasi.

Efterhånden som barnet vokser op, kan forandringer i det indre af rummet som helhed også ændres. Prisen på det termoruderede vindue, som det farvede glas påføres, vil være ubetydeligt i forhold til ændringerne i udseendet af rummet.

Hvorfor er det nødvendigt at installere glasmosaik i huset:

 • Huse og hytter, dekoreret med glasmosaikvinduer, tiltrækker opmærksomhed, selv på trods af den arkitektoniske pretentiøsitet i nabobygninger og er et ægte kunstværk;
 • Huse med farvede ruder "svæve over hverdagen." overføre det fra kategorien af ​​dyre bygninger til kategorien af ​​udsøgt luksuriøse;
 • Farvede vinduer understreger skønheden i sommerhuset, der forbedrer dets individualitet. Dette skyldes ikke-standardmæssige kendetegn ved sommerhusvinduer, som åbner et ubegrænset kreativt rum for fantasi;
 • Farvestofsløsninger har altid en individuel karakter, fordi de i hvert tilfælde kun er baseret på kundens personlige designpræferencer, som tilbyder sin skitse af et glasmosaik eller vælger det fra kataloget.
 • I sidstnævnte tilfælde erhverver maleriets farvede glas altid sin individualitet og bliver unik og unik i sin kopi;
 • Kunden får mulighed for at vælge sortimentet og teknikken for farvet glas og vælge den stilistiske løsning af det farvede glas. På dette tidspunkt er det besluttet, om kunden vil give kunstneren sin skitse eller drage fordel af det, der er tilgængeligt i kunstnerens arsenal;
 • Husets ensemble kan suppleres med en fantastisk smuk veranda eller vinterhave, dekoreret med farvede glaspræparater.
 • Gennem brug af en virkning af farvet glas kunstfærdigt opbyggede kasser, som er et karakteristisk kunstværk i enhver lys - og i at dække ydersiden af ​​sollys, i tilfælde af intern belysning af elektriske lamper;
 • Efter at have installeret glasmosaik i indgangsgruppen af ​​hytten, vil du demonstrere din høje status og fremhæve smagen, der tjener berømmelsen til en sand kunstner.

Der er mange sorter af farvede ruder, der hver især skiller sig ud i overensstemmelse med dette eller det klassificeringsprincip.

Derfor er der også flere klassifikationer.

Først og fremmest, lad os overveje klassificeringen af ​​farvede ruder, baseret på de teknologiske egenskaber ved deres produktion og kun kendt i professionelle masters cirkler.

Hidtil er farvet glas - ikke kun farvede glasstykker, der er forbundet med hinanden.

Dette udtryk betegner og et stort antal tegninger afbildet på glasset, og de kan være både monokrome og gnistre et stort antal farver.

Moderne designere kender et stort antal teknologier, hvor du kan lave et unikt glasmosaik. Overvej de mest populære typer af denne kunst.

Klassificering af farvet glas ved fremstillingsteknologi

Lodning farvet glas, hvis teknologi indebærer tilslutning af stykker af farvet glas med bly lodning, hvorefter de er indsat i metalrammen. En lys repræsentant for den farvede glasstruktur, fremstillet ved hjælp af denne teknologi, er Tiffany-farvet glas, hvis egenskaber vil blive betragtet nedenfor;

Spechnoy farves, Tehnoloiya fremstilling, som involverer bagning af små fragmenter i en enkelt multi-farvet glasplade, hvorefter de "vpekayut" yderligere indretning elementer, såsom sten, krystaller eller wire.

Glaseret, fremstillet ved denne teknologi, hedder et fusionsfarvet glasvindue fra det engelske ord Fuse - "sintring eller smeltning";

Sandblæsning farvet glas indebærer slibning behandling af glas, hvorigennem det implementerer et mat mønster, der ikke kun giver originalitet til interiøret, men også begrænser synligheden i rummet;

Ætset farves - en anden unik maskiner fremstilling af glas mosaik, antager ødelæggelse af glasset under anvendelse af flussyre, hvorved banerne på overfladen af ​​pladen er dannet et reliefmønster af varierende dybde.

Denne teknik giver visse vanskeligheder, da en forkert bevægelse helt kan ødelægge hele arbejdet. Derudover kræver arbejde med flussyre en helhed og sikkerhed;

Malet farvet glas - en af ​​teknikkerne i farvet glas kunst, der involverer anvendelsen af ​​en særlig maling på glasset og giver dig mulighed for at producere både et flerfarvet og et monokromt mønster.

Derudover er det muligt at justere glasets gennemsigtighedsniveau for at opnå en større blackout. Det er tilstrækkeligt at bære et ekstra lag maling på overfladen. Farvens intensitet reguleres på en lignende måde;

Anvendelse Glasmosaic - den mest overkommelige måde at lave farvet glas på, der involverer klæbende elementer i mønsteret, skåret fra en flerfarvet film på det gennemsigtige glas.

Denne pletfremstillingsteknik er hensigtsmæssig i de situationer, hvor farvet glas er udsat for chok og skal opfylde de krav, der pålægges materialets styrke. Anvendelse af applikation farvet glas er især vigtigt, hvor der er små børn.

Plastruder, farvet glas, som er den vigtigste måde at dekorere på, bruges, når der er behov for at skjule den stygge udsigt fra vinduet i et bolig- eller kontorlokal.

Hvis de termoruderede vinduer er farvet glasfilm fastgjort mellem de ydre og mellemste ruder. som sikrer sin større sikkerhed, nivellerer virkningerne af damp og kondensat fra siden af ​​boligarealet.

Imidlertid anvendes aluminiumstrukturer ofte som skærme og skillevægge, hvor traditionelt mat eller bølgeplas ofte udskiftes med farvede glaspræparater.

Klassificering af farvede ruder i overensstemmelse med fremstillingsmetoden er mere enkel for ikke-professionelle og kræver ikke behovet for at uddybe teknologiske detaljer, men forklarer de grundlæggende produktionsprincipper for deres fremstilling. Lad os overveje det mere detaljeret:

Faceted farvet glas - indebærer skabelse af farvet glas i overensstemmelse med principperne for klassiske glasmosaik apparater.

Den eneste forskel mellem teknikken med facetteret farvet glas er, at nogle (og nogle gange alle) farvede glaselementer er udsat for faceting (fjernelse af skrå). Dette gøres for at forbedre de æstetiske egenskaber ved det farvede glas ved at opnå et større lysstykke i de skabte ansigter;

Fusing farvet glas er lavet ved sammensmeltning af flerfarvede glasstykker i høj temperaturovne. Umiddelbart inden fusionen skæres elementerne omhyggeligt og formales og lægges derefter på et glasunderlag med dannelsen af ​​et mønster.

Temperaturbehandling er det sidste trin i fremstillingen af ​​farvet glaskomposition, hvorefter de farvede elementer kombineres i en enkelt helhed. Et kendetegn ved smeltning af farvede ruder er en bølget overflade.

Der er en anden måde at smelte farvede ruder på, hvilket indebærer brugen af ​​et hærdet glasunderlag, som er særligt stærkt.

Et substrat af et ildfast glas, hvis anvendelse er tilrådeligt i tilfælde af montering alle glas døre eller vinduesåbninger, kendetegnet ved et stort område af ruder, er ikke egnet til fremstilling fyuzingovyh farves fordi under termisk bearbejdning, vil den miste den oprindelige styrke.

Der er dog en yderligere teknik til fremstilling af fusionsfarveglas, hvilket eliminerer behovet for temperaturbehandling og gør det muligt at bevare den oprindelige styrke af det hærde underlag.

Det indebærer anbringelse på et glas basismønsterelementer farvet med gennemsigtige klæbemidler, der vil tillade at opnå pålidelige farvede glassammensætning med en høj kunstnerisk karakteristika.

Tiffany - teknologien til at skabe farvet glas, hvilket indebærer fastgørelse af enkelte dele af glasset med en metalstrimmel eller lodning. Takket være dette er hovedkomponenterne i Tiffany's farvede glas teknik lyse farver, bizarre former og indviklede temaer;

Spejlfarvet glas er en teknik, som forudsætter produktionen af ​​en farvet glaskomposition i overensstemmelse med en af ​​de ovennævnte teknikker efterfulgt af påføring af et tyndt lag af natriumnitrid på sin bagside.

Samtidig justerer tykkelsen, hvormed det er muligt at øge eller mindske glasets refleksionsgrad, eller for at opnå et ensidigt transparent spejl;

Malet farvet glas er en teknik, der indebærer tegning af en tegning med silikatmaling med en børste eller airbrush på et glassubstrat efterfulgt af en høj temperaturbehandling;

Graveret farvet glas er en teknik, der involverer tegning en tegning kun manuelt ved hjælp af specialgraveringsudstyr eller et håndværktøj.

Grundlaget for sådant farvet glas er et farvet glas, der er skabt ved opvarmning af flere farvede glas til flydende tilstand, blandes med efterfølgende hældning på bordet og udrulning. Resultatet er et glas med en unik farve og et mønster, som ikke har nogen analoger;

Et matfarvet glasvindue, for hvilket der anvendes en sandblæsningsteknik, forudsætter en sandstråle under tryk, der ridser et klart glas og slår ud mikropartikler, gør en gennemsigtig overflade til en matte.

Til en del af denne teknologi til at skabe et mønster, er det nødvendigt at fremstille en skabelon, som er fastgjort på glaspladen, så glasset anbringes i en sandblæsning kammer. Efter afslutningen af ​​forarbejdningen vil du se, at overfladen ikke dækket af stencilen forbliver gennemsigtig, og den lukkede bliver mat;

Farvet glas efterligning har eksterne ligheder med det klassiske, men er lavet på en enklere måde. Fremstilling af tegningselementerne for den farvede glaskomposition udføres ved hjælp af en maskine styret af et computerprogram.

Hvis elementerne i det klassiske glasmosaik er forbundet med blypuder, erstattes de i dette tilfælde af mere moderne materialer, der har en ekstern lighed med de tidligere.

Efter at have dannet farvlasammensætningen limes den til glasunderlaget ved hjælp af gennemsigtig lim, og derfor er det færdige farvede glasvindue i modsætning til det klassiske karakteriseret ved større styrke.

Funktionel klassificering af farvede ruder

Funktionel klassificering af farvede ruder

Farvede ruder - den mest traditionelle form for farvet glas teknik til indretning.

De mest almindelige typer af farvede ruder er som følger:

 1. Farvede ruder til montering af vinduesåbninger i væggen eller såkaldte, udvendige farvede ruder. Til deres produktion anvendes i de fleste tilfælde gennemsigtigt glas, hvilket sikrer det højest mulige belysningsniveau i rummet;
 2. Indvendige glasmosaik, til fremstilling af hvilket både gennemsigtigt og matteret glas anvendes;
 3. False vinduer med farvet glas, hvis anvendelse er faktisk, hvor der ikke er vinduer, men behovet er fortsat at skabe en illusion af dagslys.

På nuværende tidspunkt har glasmosaikproduktionsteknikker flyttet langt frem og forbedret markantglasets dekorative egenskaber.

Skitse udvikling og materialevalg

Hvordan udvikler man en skitse og laver selv et farvet glas? Fremstillingen af ​​farvet glas begynder med udvikling af en skitse, hvor det er nødvendigt at opfylde en række krav:

 • For at sikre det farvede glass stabilitet for mekaniske påvirkninger skal vinduet med farvet glas have et stort antal tværformede forbindelsesledninger;
 • Hvis der i forbindelse med udarbejdelsen af ​​et design til et glasmosaik anvendes brede led, kasseres smalle og lange elementer samt træk og skarpe vinkler, hvilket eliminerer udseendet af revner i opvarmningen.
 • Efter omhyggeligt at vælge billedet til vinduet, lav en liste over brugte dele og nummer dem efter farve.
 • Udskriv den færdige skitse, ikke glemme at forlade kvoten for sømme ikke mindre end 0.126-0.127 cm, hvilket er nødvendigt for at skabe en tin proppant;
 • Forbered samlingstabellen og læg et snit mønster på det, fastgør perlen på kanterne, hvilket vil give mulighed for at give farvet glas sammensætningen med klare grænser;
 • For korrekt at vælge et glas skal skitsen laves i farve. Hvis forskellene i glaselementerne ikke er tilvejebragt af designprojektet af glasmosaikvinduet, er det nødvendigt at vælge briller af samme tekstur og tykkelse.
 • Derefter fortsæt med at skære glasset, hvorfor du skal anvende en stencil skitse til den og tegne en tynd linje langs konturen af ​​hvert element. Husk at alle elementer er nummererede og kun cirkler dem, der tilhører den angivne nuance.
 • Hvis du arbejder med et struktureret glas, skal det kun skæres på den glatte side. Skæreglas udføres på en plan overflade, glatte bevægelser uden tryk, hvilket kan føre til revner i glasset.
 • For at forhindre chipping skal trykket afbrydes ved afslutningen af ​​hver bevægelse.

OBS venligst! Hvis det er nødvendigt at lave en recess for linsen (glasbolde-dekorelementer, skal du bruge en slibemaskine, der er udstyret med en sten af ​​den passende diameter.

Behandling af dekorative detaljer farvet glas sammensætning

Vi går videre til næste fase - nu skal vi behandle de dekorative detaljer:

 • Når du har færdiggjort opskæringen af ​​de dekorative elementer, skal du ved hjælp af en slibemaskine, der renser alle chips og ujævnheder, behandle alle enderne af delene.
 • Efter at have gjort dette, omslutter hvert element langs kanten med folium, som er et klæbende tape med et klæbrigt lag, der er klistret på stumpen af ​​typen tape. For at undgå at skære dine hænder, brug beskyttelseshandsker under arbejdet.
 • Der er gennemsigtigt og sort lim, hvis valg bestemmes af egenskaberne ved det glas, som du arbejder med. Hvis du bruger et gennemsigtigt glas med en sort patina, skal du vælge en løv med et klæbende lag af sort farve, så båndet forbliver usynligt, og billedet vil ligne et enkelt lærred.
 • Efter lukning skal du bøje båndet med en plastikstabel og sætte alle elementerne på sporpapiret i den rækkefølge, der svarer til den tidligere udviklede skitse.
 • For at gøre arbejdet hurtigere skal du lægge elementerne ud fra hjørnet og holde en afstand på mindst 1 mm mellem dem, hvilket gør det muligt for tynden at forsigtigt forbinde delene sammen.
 • Brug en børste til at dække sømme med en loddesyre-flux, som fjerner oxidet fra båndet og tynder delene fast sammen.

Lodning: ekspertrådgivning

Yderligere er det nødvendigt at lave en lodning. Hvis glasmosaikvinduet er beregnet til udsmykning af en vinduesåbning, anbefaler eksperter at bruge en tin lodder af mærket POS-61.

 • Fibrering af blikkertråden udføres med et støbt lintjern, der holdes som en almindelig pen til skrivning.
 • Langs glasdørene fører de forsigtigt loddet og forbliver ikke længe på et tidspunkt for at forhindre overophedning af glasset. Efter at have behandlet alle detaljer på denne måde, udfør en endelig lodning ved hjælp af et tyndt lag.
 • Ved brug af flad lodning skal du behandle omkredsen af ​​det farvede glas med en messingprofilramme, som skal være stærk for at holde det farvede glas sikkert.
 • Farvet glas med vand og rengøringsmiddel og polere overfladen med et rent stykke klud, og fortsæt med at anvende patina, som udføres med en børste. Dette vil skabe den ønskede dekorative effekt - fra guld og bronze til sort.
 • Under arbejdet skal du bruge gummihandsker. Efter påføring af patina skal du forlade det farvede glas i 15 minutter, skyll det derefter igen og behand det med antioxidanter, som forhindrer oxidation af leddene.

Lad det farvede glas tørre helt og polere med en blød klud. Efter forberedelsen af ​​det farvede glas skal du indsætte det i rammen.

De vigtigste konfigurationer af farvede ruder

De vigtigste konfigurationer af farvede ruder

Det moderne vinduemarked tilbyder et stort udvalg af forskellige glasmalerier. De adskiller sig i funktion og i produktionssystemet.

Det skal dog siges, at denne slags indretning i dag ikke kun kan bruges på vinduer, men også på skillevægge, i nicher, døråbninger og mange andre komponenter i boligindretningen af ​​huset.

Hver dag vokser og efterspørger efterspørgslen efter materialer, der er i stand til at transmittere lys.

På grund af det faktum, at fremskridt gør det muligt at producere dekorativt glas til enhver smag og farve, klarer designerne at anvende farvet glas på de mest usædvanlige steder.

Med sådan høj popularitet taber de ikke deres eksklusivitet, originalitet.

Men for at skabe en virkelig mesterværk skabelse, er det nødvendigt at lære, at bringe færdigheder til automatik og selvfølgelig at have en fremragende smag.

Ved funktionalitet er glasmalerier traditionelt opdelt i følgende grupper:

 • Farvede ruder til vinduesåbninger på væggene.
 • Farvede ruder til vinduesåbninger på loftet.
 • Farvede ruder til skillevægge.

Det er nødvendigt at bemærke alsidigheden af ​​de farvede glas mønstre. Takket være en række forskellige teknikker, der passer til hver type, kan de helt dekorere ethvert værelse: lejlighed, privat hus, kontor, restauranter og mange andre.

Efter at have besluttet sig for stilen, kan den mest lurvede kunde nemt vælge et sådant smykke i form af et farvet glasvindue, at enhver nemt kan sætte pris på smag af ejeren.

Hvis det er svært at stoppe ved en bestemt slags, farve eller figur, er designere altid klar til at hjælpe, som tager højde for alle ønsker og giver den bedste mulighed.

Farvede vinduer til vinduer er dekorative kompositioner skabt i en forskelligartet kunstnerisk stil ved hjælp af de nyeste teknikker og forskellige materialer. Variationer i at skabe et farvet glas vindues sæt. De kan være en integreret sammensætning eller optage en del af vinduesrummet.

Typer af delvis dekoration med farvet glas skelner mellem følgende:

 • bue
 • ornamental
 • diagonal dekorative indsats, i midten eller langs kanten af ​​vinduet

Udfør kunstneriske sammensætninger af glas under enhver vinduekonfiguration. Udsmykning med farvede ruder, forårsager ikke en funktionsfejl i vinduet, den åbner og lukker uændret.

Fremragende farvede ruder og vinduer af døve type. I form af farvede ruder kan der være runde og rektangulære, trekantede og buede såvel som originale, ikke-standardformede.

Glasmalerier kan bære en ekstra belastning, både dekorative og funktionelle, dekorere vinduesrummet, de erstatter gardinerne.

Vindue glasmalerier udfører flere roller: malerier, gardiner, indvendige elementer, der gør designet af en lejlighed, kontor eller indkøbscenter original.

Anvendelse af farvet glas design i lokalerne

Anvendelse af farvet glas design i lokalerne

For at skabe et hjørne i interiøret, som vil være højdepunktet i rummet, brug vindue farvet glas.

Afhængigt af typen af ​​sammensætning er det muligt at vælge forskellige glasmosaik til stil og teknologi.

Du kan bruge eventyr temaer til at dekorere et børnelokale, marine farve til et badeværelse, abstraktion til en hal og en stue.

Og også dekorere kontorer og butikker, anvende forskellige farvede glas kompositioner, materialer og udstyr.

Glasmalerier til bestilling laves under hensyntagen til kundens krav og gør hans fantasi til virkelighed.

Farvede vinduer i vinduerne har et sæt fremragende egenskaber, såsom:

 • dekorative
 • lang anvendelsesperiode
 • Forskellige typer af farvet glas
 • let vedligeholdelse
 • mulighed for restaurering

Alle kan vælge sådan farvet glas teknik og materialer til dens udførelse, som vil understrege al den skønhed og unikhed af den valgte sammensætning, udført i en enkelt kopi.

Hvordan og fra hvad prisen for farvet glas er dannet? Udgifterne til glasmosaik består af mange nuancer, som f.eks. Størrelsen af ​​det farvede glas, de materialer, hvorfra det er fremstillet, formen og brugen af ​​belysning.

Designernes ydelser, levering og installation af glasmosaiket betales separat.

 • Modstandskoefficient mod varmeoverførsel af isolerende glasenhederHej hej! Appelleret til os i selskab med kunden med en anmodning om at installere sine vinduer til [...]
 • Hvordan man laver vinduesrammer til egne hænderHej, håndværkere! I dag er artiklen til dig. Jeg har en ven, en ven til mine forældre, [...]
 • Etui på plastvinduer - hvad er det, hvad for og hvordan man installerer detHej alle sammen! I weekenden med familien gik til venner på hytten, fejrede deres sommerbolig [...]
 • Hvorfor sveder plastikvinduer og hvad man skal gøre i dette tilfældeGlad for at blive mødt! Om vinteren begyndte mine tænder at bekymre sig. Enten vandet er for svært, eller [...]

Efterlad en kommentar Annuller svar

Hvis du mener, at placeringen af ​​ethvert materiale krænker din ophavsret - kontakt os via kontaktformularen, og din tekst vil blive slettet.

Glas i det indre. Hvad kan de lide?

Når sådanne billeder, der består af farvede glas stykker, prydet kun kirker og katedraler, men fra det nittende århundrede med jugendstil blyindfattede ruder kom i det indre af huse, er det fast afgjort og begyndte ved at skabe en unik bolig design.

Fejlagtigt er troen på, at glasmosaik i indretningen kun er passende i store palæer, de hører ikke hjemme i en lejlighed. Ja, og denne fornøjelse er meget dyr. Moderne teknologi gør det muligt at gøre produktionen af ​​farvede overkommelige, godt placeret i det indre af selv en lille lejlighed, tværtimod er der farvede glas - i køkkenet, badeværelse, entre - midler vil visuelt udvide rummet.

Interiør af lejligheden med farvet glas

Indretning af et værelse med flerfarvet farvet glas

Usædvanligt farvet glas i udformningen af ​​lejligheden

I begyndelsen blev det farvede glas omhyggeligt udvalgt stykker glas, sammenføjet med metalskillevægge, hvilket skabte en kontur af billedet og tjente som en ramme til glasset. Så farvede ruder blev lavet i middelalderen, og hidtil er denne teknologi brugt.

Dette er et klassisk glasmosaik. Udover denne teknologi skelnes andre typer af farvede ruder i moderne design kunst.

 • Malet. Pseudo-dressing, ikke sammensat af separate fragmenter, men malet med specielle farver inde i den volumetriske kontur. Derefter dækkes mønsteret med en fikseringsforbindelse. Fordelen ved det er, at den fremstilles hurtigt, er overkommelig og giver gode muligheder - du kan skabe en tegning for stilen på rummet, så en af ​​de mest populære typer af farvet glas.
 • Sandblæsning. Det er skabt af sandblæsende glas og bruges hyppigere til facaderne af skydedøre, indvendige døre, skillevægge.
 • Mosaic. Denne type af farvet glas ligner den klassiske, forskellen er, at billedet er lagt ud af glasstykker af samme størrelse.
 • Fusing. For at oprette det, bages farvede glasfragter, derudover kan de omfatte små fremmede partikler - for eksempel stykker af ledninger.

Design af et værelse med farvet glas

Farverige farvede glas i indretningen

Ud over disse er det nødvendigt at identificere ætset farvet glas, hvilket er baseret på flussyre-evne til at brænde glas. På grund af dette er det muligt at skabe dybe konturer, og tegningen viser sig at være tredimensionel. Malede farvede glas samt malet.

Vigtigt! En variant af det klassiske farvede glas hedder Tiffany-stilen. Til sådanne mosaikmønstre anvendes kobberfolie, hvor konturen er tynd, bliver mønsteret mere elegant. Glasmalet Tiffany kan bruge selv små glas, så de er mere åbne, lys.

Til det farvede glas indgår også en filmformular - den enkleste og billigste måde at skabe en efterligning af farvet glas på en gennemsigtig overflade. Glaset er simpelthen klistret med flerfarvede elementer skåret ud af en film på klæbemiddel. Konturen påføres med en speciel maling.

Forskellige typer af farvede ruder er præget af kompleksiteten og omkostningerne ved arbejdet, de anvendte materialer, men alle giver mulighed for at skabe et unikt interiør.

Interiør af lejligheden med farvet glas

Indretning af et værelse med flerfarvet farvet glas

Usædvanligt farvet glas i udformningen af ​​lejligheden

Indledningsvis blev dekorative glasmosaikker opfundet for at fylde vinduets åbning. I dag, ikke kun vinduer, men også de døråbninger, dekorere nicher hjælp glasmosaikker, og brugte den til at skabe udsmykning poster - lampeskærme, dekorative skærme, æsker og vaser skabe en mester med hjælp af farvet glas teknikker.

Hvis vi taler om indretningen af ​​hjemmet, er de mest populære steder for anvendelse af farvede ruder:

 • vinduesåbninger - helt eller delvist;
 • døren;
 • lofter;
 • nicher i rummet.

Farvede vinduer vil være passende i ethvert rum - de kan placeres enten i soveværelset eller i stuen, eller i badeværelset eller i gangen. Kun deres funktionelle formål kan variere: hvis i spisestue og børnehaver de kaldes til at blive et element af stylisering, så kan badeværelset og gangen have en praktisk funktion - at lukke lokalet mod andre menneskers øjne.

Design af et værelse med farvet glas

Farverige farvede glas i indretningen

Farvet glas i vinduet er mere passende til et landhus, et palæ. Enig, i et fleretages jernbetonstårn vil et sådant design et eller andet sted på niveauet af 10. etage være latterligt, men det private hus vil gøre et sådant design mærkbart mod baggrunden for andre lignende. Glaseret i indretningen vil dekorere ikke kun den klassiske stil, men også:

Sammenfatning af glasmalerierne i engelsk, skotsk design af landejendomme. Blomster, landskaber, havområder - temaer til udsmykning af huse i moderne stilarter.

Vinduets kontinuerlige lysbælte udvider visuelt rummet, og vinduet med farvet glas i lyse farver vil skabe et specielt lysstykke. Værelset med sådanne vinduer kan ikke dekoreres med gardiner: Glasmosaikene kun lidt muffle lyse dagslys og skjule hvad der sker inden i rummet fra nysgerrige øjne. Det vil være interessant at se dekoreret med farvede glasmalerier, der støder op til huset lukket veranda med panoramavinduer. Små stykker glas vil skabe en ubeskrivelig atmosfære af noget mystisk, magisk og samtidig hyggeligt.

Hvis du ønsker at genskabe udsmykningen af ​​det gamle slot - Tiffany og sammensmeltning giver dig mulighed for at slå et landsted i det middelalderlige hus - blyindfattede ruder med buer perfekt supplement styling, ikke kun boligindretning, men også det ydre af huset.

Vigtigt! Glasmosaik bør laves i lokaler, hvor der ikke er så høje krav til belysning. På mit kontor vil det for eksempel være mørkt. Behovet for at trække syn, bruge kunstige lyskilder under arbejdet bliver irriterende. Og i en lys, rummelig stue vil et soveværelse sådanne vinduer ikke forårsage ubehag.

Interiør af lejligheden med farvet glas

Indretning af et værelse med flerfarvet farvet glas

Usædvanligt farvet glas i udformningen af ​​lejligheden

Dette er den mest populære måde at bruge glasmosaik i interiøret på. Indvendige døre bliver et middel til styling, et unikt dekorativt element. Derudover er de en måde at skjule fra nysgerrige øjne, hvad der sker bag døren, for eksempel ind i soveværelset, børnehaven og redder ejerne fra at skulle installere en blinddør.

I børnenes farvede glas mønster på en dør kan være en fortsættelse af den fabelagtige tema valgt til udsmykningen af ​​væggene: prinsesse palads i spædbarn piger eller koøje undersøiske undervandsfartøjer eller rumskib - i soveværelset dreng. Avantgarde-stilen i teenagerens værelse tillader stykker af farvet glas indsat i døren for at blive placeret i en bestemt rækkefølge eller kaotisk.

Døre med farvede glasmalerier vil dekorere interiøret i en klassisk stil. Korrekt udvalgte historier supplerer Middelhavets østlige design af stuen.

Design af et værelse med farvet glas

Farverige farvede glas i indretningen

Hvis et par århundreder siden, er glasmosaikker ofte dekoreret med højt til loftet rige hjem, teatre, nu sådan registrering er igen ved at blive populære, og ikke kun til stil offentlige institutioner - restauranter, teatre, haller i hoteller, men også i private hjem. Moderne teknologi giver dig mulighed for sikkert at fastgøre på alle højder af glas. Hvis der mellem det primære og suspenderede glasmosloft til korrekt montering af baggrundsbelysningen, vil effekten simpelthen være fantastisk.

Vigtigt! Det er muligt at lave et gennemsigtigt farvet glas, ikke hele loftet i et rum, for eksempel en stue eller et soveværelse, men kun en del af et loft på flere planer - det giver intet mindre.

Interiør af lejligheden med farvet glas

Indretning af et værelse med flerfarvet farvet glas

Usædvanligt farvet glas i udformningen af ​​lejligheden

Glasmosaik i interiøret bruges ofte ikke til praktiske formål - at lukke vinduet eller døråbningen, men udelukkende i dekorative. For eksempel vil en plettet glas paneler af uregelmæssig form i en væg fordybning gøre rummet mere behagelig, lettere, så det er muligt at bruge et billede fra små stykker glas til visuelt tilføje lys til en mørk entré - kun hvad der er nødvendigt for at placere et par af farvet glas paneler på væggene.

Effektivt vil se falshkona med indlagt glasplade, f.eks. På badeværelset. Vinduet i dette rum er en ny trend, og dets fravær kan fyldes med en efterligning med en glasmosaik. Nødvendigt at gøre baggrundslyset falshna indefra, dette vil tilføre realisme, og vinduet med farvet glas vil spille på en ny måde.

Design af et værelse med farvet glas

Farverige farvede glas i indretningen

I den rummelige stue vil mosaikpanelet skabe et indtryk af festlighed, pragt. Det kan placeres på en af ​​væggene eller ved hjælp af denne teknik er det muligt at opbygge en partitionszonering i rummet. Anvendelsen af ​​en sådan zoneinddeling i stuen kombineret med køkkenet vil være vellykket, hvis det samlede areal er tilstrækkeligt. Du kan erstatte den farvede glasdel af væggen, der adskiller stuen fra gangen.

Sådanne skillevægge anbefales af designere som et forenende element i to tilstødende rum - de synes at strømme ind i en anden, mens zoneinddeling rummer begge værelser med lys. Når aftenen omfatter lamper, skaber en magisk atmosfære - fra Glasmosaik oplyst rum kaster lys på det mørke område.

Interiør af lejligheden med farvet glas

Indretning af et værelse med flerfarvet farvet glas

Usædvanligt farvet glas i udformningen af ​​lejligheden

Møbler med farvede ruder er en fremragende løsning til mange stilarter. Køkkenet vil være passende frysere med farvet glas facader, i stuen - kabinetter til retter, i soveværelse, entre - døren frysere, garderobe. For skydedøre til skydedøre er der ofte bestilt spejl pseudo-dressing eller sandblæsning.

Emnet for indretning i soveværelset kan være en lys skærm med indfarvede glasplader. Dens formål er mere dekorativ, selvom det er i stand til at dække en del af rummets rum, uden at det påvirker belysningen af ​​den skjulte zone.

Original, stilfuldt mosaik bordplade til et lille sofabord. Hylderne og dørene på skabene i badeværelset er en anden anvendelse af mosaikteknikken. Sådanne objekter bruges til at skabe eksklusivitet af interiøret.

Design af et værelse med farvet glas

Farverige farvede glas i indretningen

Glas i det indre er ikke kun store vinduer og skær i døren. Indretninger med en mosaik lampeskærm, kasketter, vaser lavet i denne teknik vil supplere udsmykningen. Rammen, som omgiver vægspejlet, vil genoplive den lille gang, såvel som det glaserede sofabord i den rummelige hal.

De vigtigste ting - ikke overbelaste plads vil være bedre at lade sådanne ting lidt, men de vil blive et design element, vil blive kombineret med det i farver, så for ikke at skille sig ud fra den generelle udsmykning af hjemmet. Valget af teknik afhænger af værelse design: classic farvet glas bør ikke anvendes i moderne high-tech, minimalistisk hems. Men det betyder ikke, at glasmosaik og modernitet er to ting uforenelige. Geometriske ornamenter, egnede emner og moderne dekorationsteknologier hjælper med at skabe et usædvanligt og hyggeligt hjem, præget af eksklusivitet og unikhed.

50 billeder af ideer til design af lejligheder med farvede ruder:

© Copyright 2015-2018 Moderne ideer om indretning og dekoration

Genudskrivning af materialer er kun tilladt med angivelse af kilden


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

64 + = 65