Wire Ввг

Mærkning af kablet VVG: dekodning. VVG-kabel: transkript

Elektriske motorer og apparater i private huse og planter er forbundet med elektriske ledninger af forskellige typer kabel. Strømmen i ledningerne er variabel. Bredt kabel har fundet udbredt brug. Projektorganisationer laver oftest denne ledning i specifikationen af ​​projekter. Dekryptering af VVG-ledninger hjælper producenterne, når de vælger det rigtige materiale. Særlige betegnelser gør det muligt at skelne typer af ledninger. Markering af kablet VVG, dekodningen af ​​dem, der anvendes til isolation, vil litterære elektriker fortælle alt.

Forkortelsen af ​​kabelafkodningen giver information om dens fremstilling. Den informerer om, at det anbefales at tilslutte og på hvilken måde at ligge, udendørs eller underjordisk, hvor det er lov at bruge, og hvilken tilladt lufttemperatur anbefales.

Salget af materialer, der anvendes i strømforsyningen og et stort udvalg af ledninger efter type isolering og design giver køberen mulighed for at vælge de produkter, han har brug for. En nybegynder-elektriker og almindelig forbruger vil være interesseret i at vide, hvor mange varianter af VVG-kabler med afkodning er tilgængelige på salgsmarkedet.

Kabelbeskyttelsen fra åben ild blev skabt af producenter af kabelprodukter. VVG's brandisolering er opfundet og anvendt. Nedenfor er layoutet af ændringerne:

Hvert bogstav i markeringen og navnet har en dekryptering, VVGT, VVG ng er ikke kun et sæt bogstaver. Derfor er det nødvendigt at læse notationen.

Gruppepakningen er lavet ved hjælp af Hg-strømledningen. Udgangsmaterialet er VVG Png, hvor afkodningen indikerer, at kobbervenen har levet. Ændring af VVGGN-ledningen fortæller os, at denne type ikke er bange for brand.

Kabelnavnet ВВГнг Ls står for oplysninger om, at isoleringen af ​​ledningen i løbet af ilden tildeler et minimum af røg.

Kabel VVGng FrLs med åben ild bidrager ikke til ilden. På grund af smelteisoleringen er røg minimal.

Den næste type produkt er dekrypteringen af ​​VVGng Hf. Når det er udsat for varme, for eksempel under brand og smeltning af isolering, er der ingen gasser til stede. Ledningerne korroderer ikke.

Den sidste type tråd VVGng FrHf har alle de bedste kendetegn ved ovenstående kabler.

Isolering af produkterne

Til det isolerende materiale, der anvendes til produktion af kabelprodukter, pålægges særlige krav, herunder på brandvæsenet. Materiale PVC (PVC) skjuler en særpræg i forhold til andre polymerer, der anvendes til fremstilling af plastprodukter. PVC-produkter interagerer ikke med brand. På grund af denne egenskab anvendes polyvinylchlorid til fremstilling af isolerende belægninger til kabler.

Materialer til fremstilling af kabler:

 1. Den vigtigste type isoleringsmaterialer VVG - to-lags isolerende belægning. Materiale af PFC (polyvinylchlorid). Der er ingen ekstra isolering.
 2. Isoleringen af ​​kobberkablerne på kablet VVGng er lavet af ikke-brændbare PVC-materialer.
 3. Halogenfri PVC, der anvendes som isoleringsmateriale til VVG Ls-wire, udsender ikke røg ved smeltning. Bruges til installation af elektriske ledninger, i overfyldte steder.
 4. Kabelkanalen, hvor det er muligt at antænde det, udføres fra mærket ВВГнг FrLs. Isoleringen er brandsikker og udsender ikke farlig røg. Kablet med dekryptering VVGng FrLs bruges til lukket og åben installation med høj brandfare.

Forstå mærkning af kablet. Vi vil blive bekendt med VVG-dekodning af ledningen:

• P - polymer tråd isolering.

• PV er en gruppe af materialer baseret på polyethylen.

Afkodningen af ​​følgende bogstavbetegnelse giver dig mulighed for at finde ud af sammensætningen af ​​kabelisoleringen.

• B - PVC ydre isolering.

• Шв - beskyttelse af kerner i form af en slange.

• П - ekstern polymerisolering.

• Шп - ekstern isolering lavet af polyethylen slange.

Beskyttelse af VVG-kablet (dekodning nedenfor) fra mekanisk skade har sin betegnelse.

• B - pansret kabel med hård belægning.

• D - kablet er fleksibelt. Der er ingen særlig beskyttelse.

• VVG APG wire a, hvis dekodning er angivet ovenfor og tydeligt angiver dens formål.

Kabel tværsnit og dens betydning

Ved installation af elektriske netværk er det vigtigt at vælge den korrekte del af den aktuelle ledning. Overførslen af ​​elektrisk strøm afhænger direkte af ledningens ledning. Motorer og apparater tilsluttet nettet bruger strøm. Elektriske ledninger, når de passerer strømmen, begynder at varme op. Opvarmning af ledningerne med et ukorrekt afstemt ledertværsnit kan føre til en ufrivillig brand. Wire tværsnit skal tages på tredive procent mere. Der er løbende tab i kablet, som skal leveres på forhånd. Efter at have gennemført de skjulte ledninger i huset er det svært at genopbygge tab i fremtiden.

Tværsnittet af denne type kabel er fra 1,5 til 16 kvadrater. Antallet af ledninger er to eller tre.

Identifikation af trådens symboler:

 1. B - vener i PVC-isolering.
 2. I (anden) - PVC-jakke af kablet.
 3. D - ingen kabelbeskyttelse.
 4. П - arrangeringen af ​​vener er parallel, flad.
 5. Ng - Forbrænding af isolering understøttes ikke.

Kabelsnit VVG-Png A:

 • levede kobber runde form single wire første klasse;
 • isoleringsmateriale - polyvinylchlorid;
 • farvede ledninger;
 • PVC-kappe, der reducerer forbrændingsegenskaberne.

Hovedanvendelsen af ​​denne type kabel er i transmission og distribution af vekselstrøm ved en frekvens på 50 Hz med en effekt på 0,66-1,0 kV.

En stor efterspørgsel inden for kabelproduktion skyldes et kabel med et tværsnit af 3x4 mærket ВВГож. Sammensætningen af ​​dette kobberkabel omfatter vener dækket af PVC-isolering.

Forklaring af VVG Auger:

Ledende ledende strøm, kobber, første eller anden klasse GOST 2483. Formen af ​​venen er rund eller sektoriel. Bælteisolering fra PVC-blødgøringsmiddel, der brændes ved åben ildisolering, reduceres. Twisted ledere af et kabel fra to, tre, fire og fem vener rundt om kerne fra PVC. Kabelens ydre kappe er lavet af PVC-blødgøringsmiddel, som ikke understøtter forbrænding.

Kabelisolering lavet af polyvinylchlorid. Kabel seler i forskellige farver. Hvid eller gul. Blå og grøn. Sort eller brun, rød og crimson.

Omfang af kabel VVG Png a

Kabel drift er tilladt på jorden, i floder og søer. Den anvendes ved temperaturer fra -50 ° C til +50 ° C. Højden på pakningen over havets overflade er tilladt i en højde på 4300 meter. Du kan lægge kablet i jorden, vandet, i luften, det vil sige på poler og vægge af bygninger og strukturer.

Alle ovennævnte egenskaber refererer til kablet VVGozh, hvor dekodningen af ​​dem fortæller os, at en ledning af kobberledninger med et tværsnit af 3x4 er lavet. Brug det i de nordlige regioner og i områder med et tempereret og tropisk klima.

Råd til opførelse af elektriske netværk

Installation af et kabel med afkodning af VVG kan udføres på vægge af bygninger og strukturer. Pakningen bæres på poler og vedhæng på kabler. Brug af denne type kabel er tilladt, hvor der ikke er fare for brand. Pave det bedre på pudsede vægge eller vægge lavet af gipsplader.

Hvis der er risiko for mekanisk skade, skal kablet være beskyttet. En fremragende beskyttelse er de forudinstallerede stålrør, hvor ledningen er såret. Den mest berettigede er en pakning i træhuse. Bølgepumper, der beskytter ledningerne, anvendes meget i konstruktion. Der anvendes også forskellige kabelbeskyttelseskanaler. Stacking produkter med afkodning af VVG-kablet anbefales ikke. Til dette formål er anvendelsen af ​​VVGGG-lederen at foretrække. Den er designet til skjulte ledninger. Der er anbefalinger og forskrifter, hvor reglerne for installationen arbejder ved hjælp af kablet VVGng er malet.

Regler for udendørs arbejde med kabelprodukter

Når man lægger VVG-strømlederen i jorden, skal der overholdes strenge regler. Der er ingen beskyttelse for denne type kabel. Anvendelsen af ​​betonkasser, kabelkanaler og rør forhindrer mekanisk beskadigelse af kablet. Bredt brugt nu er signalbeskyttelse til gengæld for rød mursten brugt tidligere. Beskyttelsen er lavet i form af polymerplader, som har fremragende ikke-ødelæggelige egenskaber.

Hæld en sandpude i grøften. På det ligger kablet, på toppen af ​​hvilket hæld og komprimerer jorden. Tykkelsen af ​​sandlaget skal være mindst 20 centimeter. Når kablet er polstret, lægges beskyttelsespladerne, der også er dækket af sand. Et alarmbånd sættes på toppen af ​​sandet, advarsel om tilstedeværelsen af ​​et polstret elektrisk kabel.

Installationen af ​​et pansret kabel er den mest egnede løsning til jordarbejde. Omkostningerne ved lægningen er højere end prisen på et VVG-kabel. Levetiden er den samme, men garantien for beskyttelse mod skader på pansretråd er meget højere.

Når du er blevet bekendt med denne artikel, vælger en simpel køber, ikke en ekspert, det nødvendige kabel korrekt. Baseret på det faktum, at markedet i dag tilbyder en bred vifte af typer og typer af kabel, kan det uden tvivl være meget vanskeligt at bestemme valget uden at være sikker på dette område. Hvis der stadig er tvivl ved køb, er det bedre at kontakte sælgeren af ​​de elektriske ledninger. Dette er meget vigtigt, fordi ledningskvaliteten afhænger af alle lejers sikkerhed.

Kabelfamilie VVG dekodning og egenskaber

Mange typer af maskiner, værktøjer, instrumenter og udstyr i industriel produktion, husholdning og handel er forbundet med elektriske netværk med vekselstrøm på op til 1 kV. Derfor skal forsyning og distribution af elektrisk energi i sådanne netværk udføres af pålidelige og sikre strømkabler.

I dag er det mest populære produkt, der er lagt til belysning og strøm i åbne stationære kabelanlæg og indendørs, VVG-kablet. Der er flere muligheder for implementering.

Kabel VVG tekniske egenskaber som kan lægges i fri luft, og i vådrum (op til 98 procent fugt) og tør type er blevet en populær løsning i dag. Brugen af ​​denne type kabel er ret bred.

Varianter af udførelse af kabel VVG

I dag i butikken finder du en bred vifte af ledninger og kabler. Køberen har mulighed for at købe kabel-lederprodukter, der har forskellig udformning af kerner og forskellige isoleringsbelægninger.

Karakteristika for et bestemt produkt kan bestemmes ved en særlig mærkning, som som regel alle kabler og ledere har. Nedenfor præsenterer vi afkodningen af ​​de mest almindelige mærker af kabel og trådprodukter.

Lad os se, hvordan sorterne adskiller sig fra den grundlæggende variant. For el-nybegyndere er det meget ofte ikke klart, hvad der skelner fra kablet VVGng fra den traditionelle version af VVG, såvel som fra ВВГнг-LS:

1) - VVG har en konventionel PVC-isolering, har ingen selvslukkende og brandhæmmende egenskaber;

2) - VVGng i det isolerende lag af dette kabel indeholder halogenkemiske elementer, der forstyrrer forbrændingsprocessen;

3) - VVGng-ls, når tændingen af ​​ledningen af ​​ledere af dette kabel er gas og røg næsten ikke frigivet på grund af det faktum, at halogenfri polyvinylchlorid anvendes til at skabe denne skal.

Denne underart kablet er designet til distribution og transmission af elektricitet til samme spændingsklasse. Men der er nogle forskelle. Kabel ВВГнг-ls har tekniske egenskaber, der gør det muligt at bruge det på de steder, hvor sandsynligheden for brand er særlig høj. Derfor ser vi i mærket de tilsvarende betegnelser (Low Smoke).

4) - VVGng-frls lignende model, men udover ovenstående er også brandhæmmende (dette er angivet med to bogstaver i markeringen - Brand modstand lavt røg). I tilfælde af brand af denne type kabel reduceres udledningen af ​​røg og gas. I tilfælde af en gruppepakning forbrænder forbrændingen ikke.

Ved fremstilling af brandsikkert kabel ВВГнг-frls anvendes halogenfri materialer, som adskiller dette produkt fra andre mærker. Halogenfri plast sikrer et højt niveau af isolering og udsender en normaliseret mængde røg. Brandsikkerhed er hovedtræk ved denne type kabel.

Hvad er VVG dekryptering

I instruktionerne for elektrisk installation kan ubrændbart kabel VVGng ses oftest. I forholdet mellem pris og kvalitet - dette er den bedste løsning. Denne leder er virkelig ret alsidig, da den kan bruges i brændbare bygninger og i strukturer med høj luftfugtighed. Nedenfor er de tekniske egenskaber ved dette produkt samt dets formål, ulemper og fordele.

Hvad kan mærkning sige? Lad os først se, hvilken type mærkning lederen er. At kende afkodningen af ​​hvert bogstav i markeringen, kan du nemt bestemme, hvilke egenskaber kablet har.

Lad os se de vigtigste funktioner, som du kan dele ledere på.

1. Materialet til fremstilling af lederen:

 • - bogstav A, hvis det er aluminium;
 • - uden en betegnelse, hvis det er kobber.

2. Materialet, hvorfra ledernes isolering er lavet:

 • - brev P - polymerisolering;
 • - bogstaverne Pv - polyethylen;
 • - bogstavet B er polyvinylchlorid.

4. Kappe, ydre isolering:

 • - brev B - polyvinylchlorid;
 • - bogstaver Шв - har en beskyttende slange;
 • - bogstaver Шп - har en beskyttende slange fra polyethylen;
 • - bogstavet P er en polymer ydre skal.

5. For brandsikkerhed:

 • - hvis der ikke er nogen betegnelse, så spredes kablet ikke med forbrænding;
 • - hvis betegnelsen ng, så i tilfælde af en gruppepakning spredes kablet ikke forbrænding;
 • - Hvis betegnelsen ng-ls, røg- og gasudviklingen sænkes, spredes kablet ikke i forbrænding;
 • - hvis betegnelsen er ng-hf, når der er tale om en gruppepakning, spredes ikke forbrændingen i kablet; i tilfælde af smoldering og brænding frigøres ikke ætsende gasformige stoffer;
 • - Hvis betegnelsen ng-frls spredes forbrændingen, er der i tilfælde af en gruppepakning mindre emission af gas og røg;
 • - hvis betegnelsen er ng-frhf, når der er tale om en gruppepakning, spredes kablet ikke forbrænding, og ved forbrænding og brænding frigøres ikke ætsende gasformige stoffer.

Baseret på ovenstående kan vi som følger dechifrere WWGng Forkortelse: Ledernes isolering er lavet af polyvinylchlorid (B), isoleringen af ​​den ydre skal er også lavet af polyvinylchlorid (B), et specielt beskyttelseslag, der mangler rustning (D).

På sproget af elektromotorer VVG lyder afkodningen sådan: B - vinyl, B - vinyl, G - nøgne. Derudover betyder bogstaverne ng, at i tilfælde af en gruppepakning understøtter dette kabel ikke forbrænding. Dette er en meget vigtig parameter, hvis du skal lægge kablet på steder med en tilstrækkelig høj sandsynlighed for antændelse. Sikkerheden kommer først. Da der ikke er noget bogstav A i den beskrevne mærkning, består kablet af kobberledere.

Denne leder har to moderne modifikationer: med præfikset ng-hf - under ledningen af ​​kablet er der ingen frigivelse af ætsende gasformige stoffer; med præfiks ng-ls - under forbrænding reduceres udledningen af ​​gas og røg. Disse to modifikationer har igen deres egen forbedring - fr (brandmodstand). Som følge heraf kan produktet have markering BBGng-FRLS. Dekryptere denne mærkning er ret simpel, hvis du har lært princippet.

Sammen med konventionelle VVG findes kabler med bogstavet "P" ofte i slutningen af ​​markeringen. Af tekniske karakteristika adskiller disse to underarter sig ikke i noget, men i struktur er der en lille forskel - den er flad, dvs. VVG n dekryptering lyder som: B-vinyl, B-vinyl, G-nøgen, P-flad.

Åben metode til at lægge kablet VVG. Ifølge de tekniske egenskaber ved dette kabel er dens åbne pakning tilladt for konstruktioner og overflader lavet af vanskelige brændbare eller ubrændbare materialer, såsom beton, pudsede overflader, mursten, gips osv.

Den åbne placering af VVG-kablet er ikke udelukket fra ophængte strukturer, f.eks. Reb osv. I sådanne tilfælde skal sådanne faciliteter levere pålidelig lægning. I tilfælde af at kablet ligger over ophængningsstrukturer, er det nødvendigt at udelukke muligheden for mekanisk påvirkning på kablet (spænding eller hævning).

Yderligere beskyttelse er påkrævet, hvis der er risiko for, at kabelproduktet mekanisk beskadiges. Når der lægges et åbent kabel på træflader, der skal brændes, skal der anvendes yderligere beskyttelse. Installation i dette tilfælde skal udføres ved hjælp af rør, metal slange, bølgepap, kabelkanal og andre former for beskyttelse.

Skjult metode til at lægge kablet VVG. Denne metode til at lægge kablet er den mest almindelige i boligkvarteret. Kabellægning udføres i hulrum, under gips, i de lavede furer osv.

Mekanisk skade på denne måde at lægge er usandsynligt, derfor er der ikke behov for yderligere beskyttelse. Undtagelser er vægernes tomhed i huse lavet af træ.

Det er tilladt at udføre et skjult lægning af kablet i rør eller i andre ubrændbare materialer. Der er normative dokumenter til skjulte ledninger, som bestemmer den korrekte installation af kablet VVGng på en skjult måde.

Læg VVG-kablet i jorden. Som regel er det ikke tilladt at lægge dette kabels jordkabel uden specielt beskyttelsesudstyr. Dette skyldes, at der ikke er nogen naturlig beskyttelse, der beskytter kablet mod mekanisk indblanding.

udføre installation af kabel VVG Underjordisk er nødvendig i forseglede kasser til kabelkonstruktioner og bøller. Yderligere beskyttelse kan anvendes, såsom tunneler, rør osv.

Beskrivelse af kendetegnene ved kablet VVG

Først og fremmest, lad os tale om, hvad bogstaverne VVG betyder. Forkortelsen står simpelthen for: Et kobberkabel (som ved mærkning af den første, A er ikke angivet til aluminium); B - Isolering af ledere fra PVC, B - Yderbeklædning også af PVC; D - bare (rustning udefra).

Der er også et udvalg af kabel, nemlig:

 • ВВГнг - i tilfælde af gruppelægning gælder forbrændingen af ​​kabelledningen ikke (i den klassiske udgave som i ovenstående billede spredes flammen ikke kun, hvis der foretages et enkelt lægning);
 • VVGng-ls - desuden tog producenterne sig af reducerede røg- og gasemissioner;
 • VVGng-hf - selv om lederen tændes, sikres mangel på ætsende gasformige stoffer under forbrændingen;
 • Præfikset "fr" betyder, at isoleringen er brandsikker (for at være mere præcis er der en yderligere termisk barriere, som er repræsenteret som en vikling af to glimmerholdige bånd).

Således at du ved, hvordan du afkode hver type VVG-kabel, præsenterer vi en tabel for din opmærksomhed:

Forresten har vi gennemgået VVGngs tekniske egenskaber i en separat artikel, som vi anbefaler at gøre bekendt med, hvis du har besluttet at foretage elektriske ledninger i et træhus!

Lad os nu se på, hvad VVG-kablet består af. Så er konstruktionen af ​​lederen givet på billedet:

Derudover vil jeg gerne bemærke følgende:

 1. Ledermaterialet er kobber, som kan være enten single-wire eller multiwire. Det er vigtigt at fremhæve denne funktion - hvis mærkning af lederen har et yderligere præfiks "p" (VVG-n), så er kablet fladt. Hvis konsollen ikke gør det, så er produktet rundt.
 2. Isolering af ledere, faktisk såvel som selve skallen, er lavet af polyvinylchlorid (PVC). Isolering af ledningerne er standard farvekodet. Nul er blå, jorden er gulgrøn, den resterende ledning er fasen.

Konstruktionen betragtes i detaljer i et videoeksempel:

Så vi fortsatte med hovedproblemet i artiklen, hvor vi overvejer VVG-strømkabelens tekniske egenskaber. Så er de vigtigste parametre for en kobberleder:

De resterende tekniske egenskaber ved VVG-kobberkablet, nemlig: den nominelle og minimale isoleringstykkelse, den langsigtede tilladte strømstyrke og ledernes modstand findes i nedenstående tabeller:

Vi anbefaler også, at du gør dig bekendt med de eksisterende VVG-sektioner og dets vægte for hvert enkelt tværsnit:

Så vi gennemgik VVGs vigtigste egenskaber. Nu er det kun for at finde ud af, hvor denne leder kan bruges, og hvilke producenter af Rusland producerer de højeste kvalitetsprodukter af dette mærke af kabelprodukter.

Anvendelsesområde og formål

VVG-kablet er designet til at transmittere og distribuere elektricitet i stationære elektriske installationer, der er klassificeret til vekselstrøm 660-1000 V ved 50 Hz.

Med hensyn til anvendelsesområdet kan det bruges til lægning:

Med andre ord er omfanget af VVG-typen kabel kun begrænset til pakningen i jorden. På grund af det faktum, at der ikke er panseret lag, er det ikke tilladt at lægge denne leder i en skyttegrave uden yderligere beskyttelse (for eksempel rør). I dette tilfælde er det bedre at bruge pansret kabel ВБбШв eller dets analoger.

Med hensyn til indenlandske behov bruges VVG til at lægge ledninger i vægge, kabelkanaler og endda udendørs (det anbefales at beskytte det med bølgepapir). Hvis du vælger at bruge dette mærke af kabel til ledninger i et træhus, så overvej det vigtige punkt - på trækonstruktioner skal det lægges i metalslange, korrugeret eller ubrændbar kabelkanal.

Med hensyn til de tværsnit, belysning gruppe anbefale at vælge mærkning 3 * 1,5 * 3 rosetter til 2,5, og, hvilket er nok til at forbinde pladen eller andre magtfulde husholdningsapparater 3 * 4, som er i stand til at modstå kraften i 8 kW.

Overvej nu et lige så vigtigt problem - fra hvilken fabrikfabrikant vælger du bedre strømkablet VVG. Efter vores mening producerer følgende russiske planter de bedste kvalitetsprodukter til den bedste pris:

Hvis du tvivler på de angivne og faktiske egenskaber ved kabelproduktet fra disse fabrikanter, anbefaler vi, at du selv bestemmer tværsnittene af ledningerne i butikken. Sådan gøres det, vi fortalte i den relevante artikel på webstedet.

Videoen nedenfor viser kvaliteten af ​​kabelprodukter af forskellig produktion:

Så vi gennemgik VVG-kabelens tekniske egenskaber. Forresten er den analoge af denne dirigent et fremmed mærke - NYM, som koster lidt mere, men ellers adskiller sig ikke meget fra det indenlandske produkt. Aluminiumanalog anses for at være ABBG.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

91 − 89 =